DescoperăȘtirea zilei

Avertizare EXPERTI : „Coronavirusul nu va fi eradicat niciodată”

Un expert britanic avertizează că noul coronavirus va rămâne alături de oameni „pentru totdeauna”, în timp ce „valul doi” va ucide zeci de mii de oameni.

Profesorul John Edmunds, un expert care consiliază guvernul de la Londra pe tema pandemiei de Covid-19, îi avertizează pe britanici că acest final de an va fi dramatic.

Mai exact, numărul deceselor cauzat de Covid-19 va crește semnificativ și situația va fi rezolvată doar când va fi descoperit un vaccin.

PUBLICITATE

Un expert din Martea Britanie nu crede că omenirea poate scăpa de Covid-19

Membrul Grupului de Consiliere Științifică pentru Urgențe a anunțat că SARS-CoV-2 va rămâne pe vecie alături de oameni.

„Există slabe șanse ca acesta să fie eradicat. Cred că dacă ne uităm la punctul în care ne aflăm, nu există șanse să scăpăm din valul acesta fără niște zeci de mii de decese”, a adăugat Edmunds, conform Libertatea.

PUBLICITATE

Profesorul a adăugat că un vaccin ar putea schimba situația în bine. „Dacă vaccinurile sunt foarte aproape, atunci, după părerea mea, ar trebui să încercăm să menţinem incidenţa cât mai scăzută acum, pentru că vom putea folosi vaccinuri într-un viitor nu prea îndepărtat”, a adăugat bărbatul.

Marea Britanie a semnat un acord de aprovizionare pentru șase vaccinuri Covid-19 diferite, având asigurate 340 de milioane de doze.

„Cred că vom fi într-o poziţie rezonabilă peste câteva luni”, a spus el. „Nu cred că vom vaccina pe toată lumea, însă pentru început (vom vaccina) persoanele cu cel mai mare risc, angajaţii din domeniul medical şi tot aşa”, a adăugat expertul.

În țara unde noul coronavirus a ajuns la 21.331 de cazuri noi într-o singură zi, vârful epidemiei e așteptat de Crăciun.

„Vom vedea vârfuri în jurul Crăciunului și în noul an, cu foarte multe cazuri în tot Regatul Unit”, a adăugat Edmunds.

Specialiștii din Marea Britanie se temeau că țara lor va înregistra nu mai puțin de 50.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 până la finele anului, în doar 24 de ore.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close