Știrea zilei

Klaus Iohannis: “A inchide tara, nu este o solutie”

Presedintele Klaus Iohannis a tinut o conferinta de presa in care a raspuns la cele mai importante intrebari ale momentului

Klaus Iohannis, despre pandemia de Covid-19

“- Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, februarie sau martie anul viitor, așa cum lasă se înțeleagă unii.

PUBLICITATE

– Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un parlament cu puteri depline. Procesul de votare nu presupune probleme majore. În schimb, campania implică o atenție sporită. Au fost stabilite reglementări mai stricte, pentru a limita semnificativ expunerea la riscul contaminării.”

Intrebari si raspunsuri:

Intrebare: Luati in calcul carantinarea Capitalei?

PUBLICITATE

Klaus Iohannis: Aceasta propunere trebuie sa vina de la specialisti. Nu am auzit de nicio propunere care vizeaza Capitala sau judete intregi. Eu nu-mi doresc sa ajungem la carantinarea Bucurestiului.

Intrebare: Se ia in calcul un lockdown la nivel national?

Klaus Iohannis: In acest moment, nu discutam despre lock-down, adica inchiderea tuturor activitatilor, ci cautam solutii care permit ingradirea raspandirii virusului, dar continuarea activitatilor esentiale. In aceasta abordare trebuie sa analizam si orgnizarea alegerilor parlamentare. A inchide tara, nu este o solutie. Dupa care, ce facem? Iarasi trebuie sa incepem de la 0. Trebuie gasit un just echilibru care ne permite sa ne continuam viata. Ne vom intoarce la normalitate daca avem grija acum si daca reusesc oamenii de stiinta sa gaseasca un vaccin.

Intrebare: Ludovic Orban ar fi in continuare prima optiune pentru functia de ministru, daca USR ar conditiona o majoritate in Parlament de o alta numire?

Klaus Iohannis: Toata aceasta poveste se incadreaza in povesti de campanie. Ludovic Orban ramane prima mea varianta de premier.

Intrebare: Apreciati ca este oportuna o testare in masa?

Klaus Iohannis: Testarea in masa nu se poate face in Romania, nu avem personal pentru asa ceva.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close