Știrea zilei

”Pandemia e scăpată de sub control”. Avertismentul sumbru al medicului Virgil Musta

Virgil Musta, un medic aflat de luni bune în prima linie a luptei cu noul coronavirus, trage un semnal de alarmă îngrijorător.

În contextul exploziei cazurilor zilnice de infectare cu Covid-19, doctorul din Timișoara avertizează că pandemia din țara noastră este scăpată de sub control.

În ceea ce-i privește pe cei vinovați de acest lucru, medicul de la Spitalul ”Victor Babeș” spune că vina este împărțită între cei care promovează curentul anti-restricții și oficialități.

PUBLICITATE

Virgil Musta avertizează: ”Pandemia e scăpată de sub control”

Medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara emite un avertisment sumbru în acest context extrem de dramatic al evoluției crizei sanitare din România.

Cadrul medical din vestul țării spune, nici mai mult, nici mai puțin, că pandemia de Covid-19 din țara noastră este scăpată de sub control, iar în viitorul apropiat lucrurile se pot agrava considerabil.

PUBLICITATE

”Lucrurile nu arată prea bine. Pandemia este în creștere. Suntem la limita acestei situații complicate de a alege cine primește șanse la ATI. E foarte posibil ca în curând să ajungem la această situație.

Momentan, la Timișoara suntem plini, nu mai avem niciun loc disponibil. Da, pandemia e scăpată de sub control. Încă mai avem o șansă, dar pentru a o fructifica trebuie să fim foarte fermi.”, a spus Dr. Musta la Digi24.

Cine poartă vina acestei situații dramatice

În opinia lui Virgil Musta, nu doar cetățenii care nu respectă legile din pandemie sunt vinovați de situația critică în care ne aflăm, ci și cei din conducerea statului care nu au fost fermi în aplicarea măsurilor.

”Despre cine e vinovat de această situație, putem spune că au fost acele curente care au mobilizat oamenii să nu respecte regulile. În firea noastră, nu prea suntem prieteni cu respectarea unor reguli. Chiar și acum, mulți nu sunt dispuși să respecte unele reguli..

Pe de altă parte, și cei care trebuiau să implementeze aceste reguli au vina lor. Dacă aveau fermitate, nu cred că ajungeam în această situație. Cred că vina este împărțită.”, a concluzionat medicul din Timișoara.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close