Știrea zilei

Dezvăluire cutremurătoare a unui medic ATI: ”De 2-3 săptămâni alegem pe cine ducem la Terapie Intensivă”

Un medic aflat pe secția ATI a Spitalului Județean Ploiești dezvăluie că, de câteva săptămâni, în această unitate sanitară cadrele decid cine are prioritate la Terapie Intensivă.

Situația de coșmar pe care o vedeam în martie și aprilie în țări precum Italia sau Spania, o întâlnim în prezent, din păcate, și în țara noastră.

Medicul primar Violeta Tănase, șefa UPU Ploiești, a făcut o mărturisire dură și a spus că deja de câteva săptămâni medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

PUBLICITATE

Medic ATI din România: ”De 2-3 săptămâni alegem pe cine ducem la Terapie Intensivă”
Coșmarul sistemului medical din România, cel în care cadrele sanitare sunt puse în situația dramatică de a ales pe cine salvează, a devenit, din nefericire, unul real.

La Spitalul Județean Ploiești, medicii sunt puși în situații cu adevărat complicate. Medicul primar Violeta Tănase, șefa UPU, a făcut la postul Digi24, o mărturisire care părea neverosimilă în urmă cu câteva luni.

Aceasta a recunoscut, nici mai multe, nici mai puțin, că deja de câteva săptămâni medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

PUBLICITATE

La fel ca în Italia primului val de pandemie de Covid-19, bolnavilor cu mai multe șanse de supraviețuire li se dă o șansă în plus. Ei obțin locul la Terapie Intensivă, atunci când se eliberează. În rest, pacienții care ar avea nevoie de terapie intensivă așteaptă și câte 72 de ore în Unitatea de Primiri Urgențe, pentru că nu au loc.

”Practic, trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat. De doua-trei săptămâni suntem în aceasta situație critică”, a declarat medicul Violeta Tanase.

La Ploiești nu mai sunt locuri la ATI
Explozia cazurilor grave de SARS-CoV-2 din ultimele săptămâni a făcut ca spitalul din Ploiești să fie pur și simplu paralizat din cauza lipsei de locuri la internare.

”Suntem într-un moment extraordinar de greu. De câteva zile pur și simplu nu avem unde interna pacienți pe terapie intensivă. Centrul Național de Coordonare nu ne-a mai ajutat, probabil că nu a mai avut cum să ne ajute, și practic toți pacienții gravi – și nu sunt puțini – au rămas în Unitatea de Primiri Urgențe și câte 72 de ore, până când au putut fi preluați de Terapia Intensivă sau s-a ameliorat starea lor, fiind îngrijiți în UPU, ceea ce este absolut anormal.

Sunt pacienți neinternați, rămași în Urgență, consultați de specialistul de boli infecțioase al spitalului și de medicii de terapie intensivă, dar pacienți care nu au avut cum să fie admiși într-o secție de terapie intensivă din lipsă de locuri. Nu am avut unde-i interna”, a mai spus medicul Violeta Tănase, la sursa citată.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close