Știrea zilei

Reacția incredibilă a unei polițiste față de o tânără hărțuită pe stradă: “Eu m-aș simți bine”

O poliţistă este anchetată pentru că nu a luat în considerare o sesizare primită de la o tânără care a fost agresată pe stradă. În opinia omului legii, când un bărbat necunoscut abordează o femeie pe stradă înseamnă că femeia respectivă este atrăgătoare. Tânara nu s-a mulţumit cu o asemenea explicaţie şi a reclamat comportamentul agentei.

După doi ani de la intrarea în aplicare a legii care sancţionează hărţuirea stradală, există oameni ai legii care consideră aceste acte ca fiind un “compliment”.

Este şi cazul unei poliţiste de la secţia 18, din Capitală, care atunci când a primit o sesizare de hărţuire stradală, a spus reclamantei că ea s-ar simţi bine dacă un bărbat necunoscut ar vrea să o sărute pe stradă.

PUBLICITATE

Dialogul între cele două a decurs în felul următor:

Reclamanta: Și ar trebui să mă simt măgulită în momentul acela? Că un băiat, un bărbat pe care nu îl cunosc vine cu mâinile întinse spre mine?

Polițistă: Cu mâinile întinse în ce sens? Așa?

PUBLICITATE

Tânără: Nu, nu voia să îmi dea în cap! Voia să mă prindă, din ce a zis el, să mă sărute! Vi se pare normal?

Polițistă: Că zice unul că mă sărută? Eu m-aș simți bine, înseamnă că sunt frumoasă dacă vrea să mă sărute, că nu sărută orice urâtă de pe stradă!, notează evz.ro

Indignată, reclamanta a sesizat comportamentul total neadecvat al poliţistei care, se pare, că a dat uitării legea hărţuirii stradale adoptată acum doi ani.

Potrivit Poliţiei Capitalei, agresorul care a hărţuit-o pe tânără a fost identificat şi sancţionat contravenţional.

În paralel, poliţista este anchetată intern pentru modul în care a gestionat acest caz.

Legea harţuirii stradale a fost adoptată din cauză că 8 din 10 femei din România spun că nu se simt în siguranță când merg noaptea pe stradă.Mai mult, şapte din zece femei nu se așteaptă ca vreo altă persoană să intervină dacă sunt hărțuite pe stradă.

Hărţuirea stradală se sancționează cu amenzi cuprinse între 3000 şi 10000 de lei.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close