Știrea zilei

Ludovic Orban, anuntul zilei: O noua restrictie va afecta milioane de romani

În contextul exploziei cazurilor de infectare cu Covid-19, Ludovic Orban anunță posibile noi restricții în ceea ce privește evenimentele private din țara noastră.

Șeful Executivului este extrem de radical în poziții și spune că va propune chiar interzicerea pentru a o perioadă a acestor întruniri private sau revenirea la vechiul sistem în care era permisă participarea a maximum 20 de persoane.

Declarația premierului vine după ce tot mai multe astfel de evenimente s-au semnalat în țară, în ciuda faptului că, zilnic, sunt raportate 2.000-3.000 de îmbolnăviri și zeci de decese de pe urma noului coronavirus.

PUBLICITATE

Orban anunță că evenimentele private din România pot fi interzise sau restrânse la 20 de persoane

Într-o declarație făcută luni, 12 octombrie, în fața jurnaliștilor, Ludovic Orban susține că va propune sistarea evenimentelor private. În opinia primului-ministru, în cadrul unor astfel de evenimente nu se respectă regulile și mulți oameni nu poartă mască, ceea ce conduce automat la infectări.

”Eu voi propune sistarea evenimentelor private, este clar că sunt focare de covid-19. Am putea reveni la vechiul sistem cu organizarea evenimentelor cu maxim 20 de persoane, însă vedeți că mulți dintre organizatori nu respectă aceste reguli.

PUBLICITATE

Este posibil inclusiv să luăm măsura interdicției organizării evenimentelor private. Sunt unele voci mai radicale care vor interzicerea totală.

În acest context, în zilele următoare, Guvernul va emite o nouă decizie pentru prelungirea stării de alertă, iar în cadrul acestui document se vor decide noile restricții”, a afirmat Orban.

Orban, revoltat de evenimentele unde nu se respectă regulile din pandemie

În aceeași ieșire publică de luni, premierul a făcut un apel către cetățeni să nu mai participe la evenimente private sau nunți, asta pentru că acolo pot fi adevărate focare de Covid-19.

Ludovic Orban susține că respectarea regulilor este esențială pentru a putea ține pandemia de coronavirus sub control.

”Le recomand oamenilor să nu se mai ducă la nunți. Am văzut evenimente, nunți de 300 sau 350 de oameni, unde nu se respecta nicio regulă. Este esențial să respectăm regulile, masca, distanțarea. Din păcate, încă mai sunt oameni care nu respectă regulile.”, a spus Ludovic Orban.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close