Știrea zilei

Nelu Tătaru despre carantinarea Bucurestiului: “Să ne închidem două luni…”

Nelu Tătaru a afirmat duminică că sunt specialiști care cred că se impune o carantinarea a Capitalei mai lungă de 30 de zile.

Ministrul Sănătăţii crede însă că închiderea ţării nu este o soluţie și că ar trebui respectate noile restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

”Nu știu dacă România își mai permite un lockdown, după cum nu știu dacă fiecare dintre noi își mai permite un lockdown”, a declarat Tătaru la Digi24.

PUBLICITATE

Nelu Tătaru: Momentan nu intră în carantină Bucureștiul

„Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri se vor lua şi alte decizii.

Deocamdată nu avem în discuţie carantinarea Bucureştiului. Să ne închidem o lună? Sunt specialiști care spun că ar trebuie să ne închidem două luni”, a ministrul Nelu Tătaru.

PUBLICITATE

Ministrul Sănătăţii a dezvăluit miercuri, 7 octombrie, că sistemul medical dispune de 1.050 de paturi ATI. Tătaru a precizat că 612 sunt deja ocupate.

Acesta insistă că ar trebui respectate cu stictețe regulile impuse privind purtarea măștii și distanțarea socială.

Nelu Tătaru a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că deocamdată nu sunt discuţii legate de carantinarea Bucureştiului.

“După cum ştiţi, libertatea deciziei după anumite valori este la comitetele judeţene (pentru situaţii de urgenţă – n.r.) sau Comitetul Municipiului Bucureşti pentru coordonarea intervenţiei. Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi acele măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi se vor lua şi alte decizii. Deocamdată, nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului”, a precizat ministrul Sănătăţii.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close