Știrea zilei

Ce planuri are Guvernul cu pensiile romanilor. Se intampla chiar de azi

Guvernul vrea sa atace, marti, la Curtea Constitutionala legea aprobata in Parlament, prin care PSD obliga Executivul sa dea bani in plus pentru profesori si pensionari, potrivit Stirileprotv.

Concret, este vorba despre legile privind rectificarea bugetului de stat si al asigurarilor sociale de stat pe acest an.

In timpul campaniei electorale, social-democratii au vrut sa arate cat pot fi de darnici, desi puteau sa arate asta in mandatul lor. Parlamentarii PSD, ajutati de alte partide aliate, au votat cresterea cu 40% a pensiilor, cu 25% a salariilor profesorilor si au trimis multi bani primarilor.

PUBLICITATE

″Aceste majorari in plina criza sunt un atentat la stabilitatea economiei″, au spus liberalii, iar premierul Ludovic Orban a declarat si mai dur: “Criminalii economici de la PSD nu fac decat sa indrepte Romania spre incapacitate de plata”.

In legea rectificarii bugetare a Guvernului, parlamentarii social-democrati au anulat majorarea cu doar 14 % a pensiilor – atat cat permite bugetul – si au decis sa fie de 40%.

Tot social-democratii au votat si cresterea cu 25% a salariilor profesorilor, au alocat 1,5 miliarde de lei autoritatilor locale, dar si 5,6 milioane de lei catre birourile parlamentare- in care vor sa schimbe mobila dupa alegeri. Acestia au avut sprijinul aliatilor cunoscuti, dar si al UDMR.

PUBLICITATE

Astfel, Guvernul trebuie sa faca rost in acest an de inca 7 miliarde de lei pentru ca pensiile sa ajunga la nivelul propus de PSD.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close