Știrea zilei

Cristoiu: Unii se infecteaza cu virusul COVID-19. Klaus Iohannis s-a infectat cu virusul anti-PSD

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca presedintelui Iohannis a inceput sa-i placa intalnirile cu presa si ca a folosit conferinta de miercuri pentru a lansa afirmatii cu iz de telenovela, inclusiv despre PSD, dovedind astfel ca s-a infectat cu un virus care nu poate fi tratat decat prin suspendare.

Redam integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

In Jurnalul meu video din 6 octombrie 2020, difuzat inainte de a sti daca Klaus Iohannis va tine miercuri, 7 octombrie 2020, la ora 18, deja traditionala conferinta de presa, pariam cu telespectatorii ca:

PUBLICITATE

Presedintele va tine conferinta de presa, chiar daca in chip previzibil intrebarile va fi obligat sa raspunda la intrebari neplacute, despre revenirea in forta a pandemiei.

Desi Romania depaseste de la o zi la alta toate recordurile in materie de infectari, pacienti internati la ATI si morti de coronavirus, presedintele va declara ca nici vorba sa se amane alegerile parlamentare.

Desi intrebarea dramatica a romanilor, a medicilor, a presei e cand si cum va lua sfarsit cresterea infectarilor, Klaus Iohannis se va referi la PSD.

PUBLICITATE

Toate cele trei pariuri le-am castigat.

1) Klaus Iohannis a tinut conferinta de presa de miercuri, devenita deja o obisnuinta. N-a facut-o pentru ca dramatismul situatiei din Sanatate impunea interventia presedintelui. A facut-o, pentru ca intalnirea de miercuri a inceput sa-i placa. De aceea chiar si cand evenimentele n-o impun, el tine conferinta de presa de miercuri.

Dovada:

Klaus Iohannis s-a rezumat chiar si acum, cand spectrul trecerii peste 3.000 de infectari se profileaza la orizont, la bine cunoscuta insiruire de mesaje, indemnuri si sfaturi medicale. Mesajele de felicitare, batutul pe umar al medicilor, de exemplu, da seama de un ceausism intarziat, caracteristic celor care se cred Iubiti de Popor. Ca si Nicolae Ceausescu, Klaus Iohannis se viseaza un Idol al romanilor, un Conducator la a carui gura intreaga natiune se uita 24 din 24 de ore pentru a afla felicitari, ca sa se imbete de fericire, si indemnuri pentru a le urma. Intr-o situatie de criza precum cea din Sanatate, presedintele Romaniei e dator sa anunte strategii, sa ceara Guvernului masuri adecvate. De trei luni de cand a revenit pandemia, Klaus Iohannis apare saptaminal la tribuna de la Cotroceni pentru a-i convinge pe romani sa respecte masurile de protectie. Sunt texte demagogice, presarate cu suspine de telenovela. Iata un exemplu de replica rupta parca din Sclava Isaura subtitrata in romana:

.

Trebuie sa ai o parere bolnavicios de buna despre tine ca sa crezi ca astfel de vorbe umflate cu pompa, lacrimoase pe dinafara, ii vor face pe romani sa respecte masurile de protectie sanitara. Nu de alta, dar din 15 iulie 2020, in cele 16 conferinte de presa tinute pana azi, Klaus Iohannis n-a facut altceva decat sa repete aceleasi banale indemnuri, mesaje si sfaturi sanitare. Pandemia nu s-a oprit. Numarul infectarilor creste de la o zi la alta, dovada ca romanii nu-l iau in seama pe Klaus Iohannis. Acestia n-au nevoie de vorbele lui patetice. Au nevoie de masuri de lupta impotriva coronavirus.

Atat Statementul de miercuri, cat si raspunsurile la intrebari arata ca in privinta pandemiei Klaus Iohannis n-a avut nimic de spus deosebit. De ce a tinut-o? Pentru ca ii place, pentru ca se desfata cu aceste conferinte de presa, in care fatucile se uita la el mai ceva decat Catalina la Hyperion inainte de a se lasa pipaita de Catalin, pentru ca impartaseste iluzia unei aparitii de Moise cu tablele Legii.

2) Klaus Iohannis s-a aratat neclintit in tinerea la 6 decembrie 2020 a alegerilor parlamentare. E un obiectiv al sau si al Sistemului de a tine alegerile in 6 decembrie 2020, din convingerea ca doar asa, programate din scurt, Klaus Iohannis va avea, alaturi de Guvernul Meu, si Parlamentul Meu. Autoritati, specialistii invoca venirea Apocalipsei, ca de peste tot se trag semnale de alarma. Iar Klaus Iohannis o tine langa cu alegerile parlamentare. Pentru realizarea acestui obiectiv din zona ambitiei de cat mai multa putere, presedintele e in stare de orice: sa minta, sa faca demagogie, s-o dea cotita la intrebari incomode, sa micsoreze pericolul.

Eu cred ca alegerile trebuie tinute la termen.

Dar una e sa spui trebuie tinute la termen si alta, asa cum face Klaus Iohannis, sa declari fara sa clipesti ca ele se vor tine. Pandemia e un pericol in miscare, independent de vointa oamenilor. Si atunci nu s-ar cuveni ca tu, presedinte, politician sa avansezi si posibilitatea amanarii alegerilor in caz de catastrofa.

Sustinand ca se vor tine alegeri, deoarece localele au aratat ca scrutinul nu e un pericol, Klaus Iohannis contribuie masiv la relaxarea romanilor. Acestia isi spun, si pe drept cuvant:

Pai daca s-au deschis scolile, daca s-au tinut localele si daca sigur se vor tine parlamentarele, inseamna ca dracu nu e atat de negru, ca semnalele de alarma trase de guvernanti sunt diversioniste. Daca ar fi Apocalipsa, n-ar gasi de cuviinta presedintele sa invoce posibilitatea amanarii?

3) Presedintele s-a referit la PSD. Culmea, raspunzand intrebarii puse de Alina Manolache de la Libertatea in legatura cu preocuparile sale de a ataca PSD in timp ce problema numarul unu a Romaniei e pandemia. Raspunzand, Klaus Iohannis a lansat in spatiul public o nerozie agresiva, un gagism involuntar, avand drept efect minimalizarea pericolului intruchipat de pandemie:

.

Apeland la intrebari gen ridicare la fileu, Klaus Iohannis a lansat noi atacuri la adresa PSD. Referirea la PSD intr-un context in care spitalele sunt depasite de numarul de infectari, in care teatrele isi suspenda spectacolele, in care restaurantele se inchid peste noapte, nu poate fi explicata altfel decat printr-un virus care i-a intrat in cap lui Klaus Iohannis:

Virusul anti- PSD.

Sa te iei iar de PSD intr-o zi cand pandemia a batut noi recorduri e mai mult decat concretizarea zicalei cu Lumea moare si baba se piaptana. E ceva care tine de un virus politic. Ceva de care Klaus Iohannis nu poate fi vindecat decat prin suspendare.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close