Știrea zilei

Ludovic Orban, suspect de Covid-19. Lângă cine a stat de s-ar fi infectat

Ludovic Orban, premierul României, ar fi suspect de infectare cu noul coronvirus, conform unor informații de ultimă oră. Se oare că acesta și-a suspendat toate activitățile programate pentru astăzi.

Ludovic Orban, suspect de Covid-19

Informațiile de ultimă oră spun că premierul Ludovic Orban este suspect de infectare cu noul coronavirus. Ca urmare, au fost suspendate toate activitățile programate pentru ziua de astăzi. Se așteaptă analizele. Un comunicat de presă anunța starea de fapt din acest moment, în ceea ce-l privește pe premier.

PUBLICITATE

”Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane“, precizează Executivul.

Oficiali, apropiați ai premierului, spun că acesta ar fi cerut să i se facă testul, cu toate că nu prezenta simptomele specifice infectării cu noul coronavirus. Astfel că decizia de izolare a venit ca o măsură de precauție, atât pentru premier, cât și pentru ceilalți.

Lângă cine a stat de s-ar fi infectat

PUBLICITATE

Sursele spun că posibila infectare ar fi survenit după ce Orban a participat la o emisiune moderată de Silviu Mănăstire, la B1 TV. Moderatorul emisiunii, conform unui comunicat de presă, a fost depistat ca pozitiv la infectarea cu COVID-19. Într-un comunicat dat astăzi de secretariatul Guvernului se precizează că Ludovic Orban nu va mai participa la acțiunile programate pentru luni 5 octombrie 2020.

”Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, anunţă Executivul.

Printre activitățile anulate pentru ziua de azi se numără și cea de la ora 9:00, când trebuia să aibă loc vizita de lucru la Ministerul Fondurilor Europene. Aici trebuia să participe alături de a vicepremierului Raluca Turcan, și primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan.

Astăzi Orban ar fi trebuit să se întâlnească și cu angajații de la Uzina Mecanică Bucureşti, împreună cu miniștrii cabinetului său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. Vizita de lucru ar fi trebuit să aibă loc astăzi la ora 14:00

Tot astăzi, conform agendei publice, Ludovic Orban mai avea o întâlnire cu cei din PNL, într-o ședință de conducere a partidului. Conform informațiilor de ultim moment, Orban se află în acest moment în izolare, participarea la ședință fiind stabilită prin videconferință.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close