Știrea zilei

Scandal urias la Sectorul 1. PSD cere reluarea alegerilor

Dan Tudorache, primar in functie la Sectorul 1, cere anulare votului si reluarea alegerilor. Acesta spune ca desi tot Biroul Electoral al Sectorului 1 este impanzit de camere, singura camera care functioneaza este acolo unde sunt depozitati sacii.

„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hartie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem sa fie totul transparent? In acea camera unde exista singura unde se putea monitoriza au fost scosi sacii. Nu aveau voie sa scoata sacii, indiferent daca era pe timpul zilei sau pe timpul noptii. Atata timp cat ai scos acel sac din acea camera, singura camera monitorizata, eu zic ca este fraudarea alegerilor. Pentru ca celelalte sali unde renumarau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Tudorache.

„Atata timp cat au scos sacul, eu zic ca e frauda. Nu aveau voie. Nici macar presedintele BES-ului nu avea voie. L-am intrebat (pe reprezentantul PSD – n.r.). (…) Reprezentantul meu nu stia. (…) A vazut acele imagini la televizor”, a declarat Tudorache.

PUBLICITATE

„Nu mai cer renumararea. E bataie de joc! Cer reluarea alegerilor. Ce sa mai renumar? Stiu eu ce au facut afara? (…) Acel candidat USR mergea printre saci… Va dati seama ca avand astfel de imagini… trebuia sa depui dovezi intr-un anumit termen. Pai daca noi am descoperit acum ce s-a intamplat. Termenul a trecut. In cursul zilei de astazi voi face sesizare la BEC. (…) Sa cer anularea alegerilor la Bucuresti. S-a viciat votul primarului general (…) Nu cred ca cineva care vede acele imagini… sunt indubitabile”, a mai spus Dan Tudorache.

Clotilde Armand explica ce se intampla in imaginile din camera cu sacii de vot: Niciun reprezentant USR – Plus nu a pus mana pe saci

“Primarul PSD nu accepta infrangerea. Este total disperat. Este gata sa faca orice si sa puna foc democratiei din Romania. E grav ce se intampla. Complicii sai sunt televiziunile aservite PSD.

PUBLICITATE

In imaginile prezentate publicului apare si presedintele BES, procurorul Sprancu Nicolae. Acesta a decis sa fie numarate semnaturile votantilor de pe listele electorale permanente complementare si suplimentare pentru a vedea daca numarul acestora corespunde cu numarul votantilor scris in procesul electoral.

Presedintele BES ne-a invitat sa mergem cu el pentru a ne convinge ca procesul este transparent. Vorbim de ziua de luni spre marti, putin dupa ora 24.00”.

Primarul ales al sectorului 1, Clotilde Armand, spune ca “cel care cauta si pune mana pe acel sac este personal tehnic BES, soferul lui Daniel Tudorache, un angajat la primaria sectorului 1. Pe alte imagini se vede reprezentantul partidului Dan Voiculescu, care se urca pe saci si intra cu niste saci in mana. BES-ul era in plina activitate. Niciun reprezentant USR – PLUS nu a pus mana pe saci. Nu am avut acces la BES decat in cursul zilei de luni.

Noua ni s-a declarat ca acea camera de filmat din sala nu functioneaza. Vrem ca organele de ancheta sa aiba acces la inregistrarea completa, vrem sa stim cum au putut aceste imagini sa ajunga la televiziune.

Nu putem fi acuzati, in acelai timp, ca am scos saci cu buletine de vot si ca refuzam renumararea. Este ilogic. Procesele verbale sunt cele care consemneaza rezultatul votului dupa numararea facuta in fata tuturor delegatilor partidelor. Aceste procese verbale au fost intocmite corect, dupa ce toti delegatii au fost de acord, nu au fost probleme, totul a fost conform legii. Au fost tentative de frauda, dar procesele verbale au fost intocmite corect, dupa o numarare corecta.

Lista a fost verificata pentru ca era o mica discrepanta de o semnatura cred, in plus sau in minus, fata de numarul de voturi, daca adaugati toate voturile, plus voturile nule”.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close