Știrea zilei

Ludovic Orban anunţă înăsprirea sancţiunilor: “Trebuie introduse restricţii…”

Premierul Ludovic Orban a ţinut astăzi o conferinţă de presă după ce a discutat, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi cu Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pe subiectul intensificării acţiunilor în lupta contra răspândirii infecţiei cu coronavirus. Astfel, premierul a spus că trebuie introduse restricţii acolo unde situaţia o impune.

Iată principalele declaraţii ale premierului Ludovic Orban:

“Este evidentă o tendinţă de creştere a numărului de cazuri, din acest motiv, am solicitat Comitetelor Judeţene pt Situaţii de Urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi, o intensificare a acţiunilor de control şi o intensificare a comunicarii cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii.”

PUBLICITATE

“Le-am solicitat să urmărească mai multe linii de acţiune. În primul rând, în şcoli să fie respectate toate măsurile de protecţie sanitară, de la dezinfecţie, portul măştii, respectarea distanţei. Tot în şcoli şi în universităţi, odată cu începerea anului universitar, deciziile care se iau la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă să ţină cont cu stricteţe de reglementările legale.”

“Din analizele efectuate de INSP şi de specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Departamentului pt Situaţii de Urgenţă, se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor, nunţi, botezuri şi alte tipuri de evenimente, în care nu s-au respectat măsurile de protecţie, numărul maxim de persoane şi alte reguli.”

“Al doilea factor de risc l-a constituit transportul public, atât cel urban cât, mai ales, intrajudeţean, interjudeţean şi transportul spre platforme industriale, de acasă la locul de muncă şi de la locul de muncă spre casă. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor, de asemenea, luarea de decizii foarte clare.”

PUBLICITATE

Orban anunţă introducerea de restricţii şi impunerea carantinei acolo unde numărul cazurilor este foarte mare
“Acolo unde legislaţia impune, trebuie introduse decizii de restricţii pentru a putea preveni răspândirea virusului.”

“Am solicitat Comitetelor Judeţene pt Situaţii de Urgenţă să ia decizii de carantinare de localităţi şi de zone.”

“Mulţi dintre primari s-au temut să ia decizii şi să se implice activ în impunerea măsurilor de protecţie sanitară. În momentul de faţă, primarii sunt aleşi pe 4 ani, au deplină autoritate şi avem nevoie de colaborarea lor în reducerea numărului de infectări”

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close