Știrea zilei

Carantina totala in Romania? Raed Arafat a facut anuntul

Seful DSU, Raed Arafat spune ca ar putea fi reintrodusa carantina in toata tara, daca situatia va deveni „dramatica”. Secretarul de stat sustine insa, pentru inceput, masurile de izolare locale si regionale pentru oprirea raspandirii coronavirusului.

„Noi am zis ca vom merge pe ideea masurilor zonale sau regionale, dar este clar ca never say never, niciodata sa nu spui niciodata. Nu stim cum va evolua si este posibil la orice moment, daca evolutia va fi una dramatica, sa se ia masuri mai drastice. Dar intentia este sa se ia masuri pe localitati, pe zone”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Astfel, seful DSU a raspuns la intrebarea daca se va ajunge din nou la masuri restrictive, in contextul in care numarul de cazuri de coronavirus va continua sa creasca.

PUBLICITATE

Raed Arafat a vorbit despre situatia comunei Gornet, din judetul Prahova, al carei primar l-a dat in judecata si a castigat, reclamand carantinarea abuziva. Arafat a transmis ca exemplul acelui edil sa nu fie urmat si de alti primari.

„Ne asteptam la o colaborare cu autoritatile locale mult mai apropiata si mult mai corecta si cu toti care reprezinta autoritatile locale, astfel incat sa limitam raspandirea, ca sa nu ajungem sa restrictionam mai tarziu zone mult mai mari”, a mai spus Arafat.

Accesul la Remdesevir este „limitat”

PUBLICITATE

Raed Arafat a mai spus ca aproape jumatate din capacitatea de Terapie Intensiva este ocupata in spitalele care asigura ingrijirea pacientilor infectati cu SARS-CoV-2.

„In situatia in care numarul de cazuri va creste, vor fi alocate paturi din zona non-COVID, fapt care va afecta alte patologii. (…) Noi ajungem sa transferam pacienti in continuare din anumite localitati in altele. Astazi, din Alexandria am transferat la Medgidia pacient, cu elicopterul”, a mentionat seful DSU.

Arafat a spus ca stocurile de materiale sanitare sunt “mai bune” acum. Insa, accesul la medicamente, mai ales la Remdesivir, este unul “limitat” iar Romania a primit recent o noua transa din medicamentul considerat cel mai eficient tratament contra COVID-19, a mai spus Arafat.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close