Știrea zilei

Gabriela Firea mai ramane primar

Gabriela Firea va mai ramane primarul general al Capitalei, iar Nicusor Dan trebuie sa mai astepte pana va putea sa isi ocupe noul fotoliu. Astfel, perioada este prevazuta in Codul Administrativ.

Codul Administrativ prevede ca mandatul de primar sa fie validat in termen de 20 de zile de la data desfasurarii alegerilor locale, de catre judecatoria in a carei raza teritoriala se afla circumscriptia electorala pentru care au avut loc alegeri.

Potrivit prevederilor din Codul Administrativ, mandatul de primar ales al lui Nicusor Dan va fi validat in termen de 20 de zile de la data alegerilor locale, 27 septembrie.

PUBLICITATE

In lege se mai mentioneaza faptul ca la judecatorie, validarea se va realiza dupa depunerea raportului detaliat al veniturilor si cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, prin incheiere pronuntata in camera de consiliu.

Judecatoria poate decide chiar invalidarea mandatului

Instanta poate decide si invalidarea mandatului dar doar in cazul in care se constata, potrivit legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, incalcarea conditiilor de eligibilitate sau daca alegerea acestuia s-a facut prin frauda electorala.

PUBLICITATE

Asadar, primarul ales si validat de catre instanta va depune juramantul in prima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Acesta se va tine dupa validarea mandatelor consilierilor alesi, in cel mult 60 de zile, mentioneaza stirileprotv.ro.

Astfel, Gabriela Firea va mai ramane in functia de primar general al Capitalei aproximativ 2 luni pana cand Nicusor Dan o va inlocui.

De ce a pierdut Firea alegerile

„Va urma o perioada dificila pentru mine. Urmeaza un purgatoriu, urmeaza cateva luni de reprosuri a noii echipe, dar dupa cateva luni noua echipa va trebui sa vina cu fapte.

Sunt aproape 5 puncte distanta intre mine si principalul contracandidat. Cred ca a fost un cumul de factori. Pe dreapta a existat un cumul de partide, dar pe stanga oameni care ar fi putut sa faca front comun, si pe stanga unii au dorit sa ma loveasca alaturi de inamici. Atunci cand si cei din familia ta te lovesc cu cutitul in spate e mai dureros”, a spus Firea intr-o postare live pe Facebook.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close