Știrea zilei

Alocatiile copiilor se dubleaza. Curtea Constitutionala a decis!

UPDATE: Alocațiile copiilor nu vor fi crescute etapizat, ci vor fi dublate. Curtea Constituțională a decis, joi,24.09.2020, respingerea sesizării Guvernului.

Astfel, alocațiile copiilor trebuie dublate și nu crescute etapizat, au declarat, pentru agenția Mediafax, surse judiciare.

Știre inițială

PUBLICITATE

………………………………………………………………………………………………………

Astăzi, CCR va decide dacă va admite sau va respinge sesizarea Guvernului în ceea ce privește mărirea alocațiilor copiilor. În cazul în care CCR respinge sesizarea, alocaţiile ar trebui mărite cu 100% în acest an, cum a votat PSD în Parlament

Dacă sesizarea este respinsă, Guvernul ar putea amâna creşterea printr-o altă ordonanţă de urgenţă, scrie G4media.

PUBLICITATE

Pe 19 august, Camera Deputaților a respins Ordonanţa Guvernului care modifică şi completează articolul 3 din Legea 61/1993, în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii. Potrivit Ordonanței, creșterea graduală ar avea loc astfel: „majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr. 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani”.

După ce alocațiile au fost dublate anul trecut, Parlamentul a votat dublarea lor și în acest an, dar Guvernul susține că nu dispune de fondurile bugetare necesare acestei dublări (estimat la circa 7,5 miliarde de lei pentru un an). De aceea dorește majorarea cu 20% într-o primă etapă.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close