Știrea zilei

Sute de lei în plus pentru pensionari. Cu cât trebuie să crească pensiile românilor

Antena 3 a prezentat în exclusivitate suma pe care ar trebui să o primească în plus pensionarii dacă Guvernul va fi nevoit să respecte legea votată ieri în Parlament.

De exemplu, un pensionar care, în acest moment, are 0,7 puncte de pensie, după majorarea de 14% pe care a primit-o la data de 1 septembrie, are o pensie de 1,008 lei.

Dacă majorarea de 40% va fi aplicată, același pensionar va avea o pensie de 1,242 de lei pe lună.

PUBLICITATE

Ludovic Orban: Orice creștere de cheltuieli nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată

Ludovic Orban însă a declarat deja că va contesta la Curtea Constituțională rectificarea bugetară adoptată miercuri în Parlament.

”Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt creșterile de cheltuieli provocate de criminalii economici de la PSD, nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată”, a declarat premierul Ludovic Orban.

PUBLICITATE

Pe de altă parte, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este de altă părere. Acesta spune că Guvernul are banii necesari creșterii pensiilor.

”Din fondul de rezervă al primului ministru, pe care l-a folosit până acum electoral să cumpere parlamentari și primari. A doua sursă este în buget, acțiuni generale ale Ministerului de Finanțe. Deci este altă minciună că deficitul bugetar va crește. Rămâne deficitul prognozat de ei de 8,64%. Au acești bani!”, spune Marcel Ciolacu.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close