Știrea zilei

Anunțul momentului. Ce se întâmplă cu pensiile și salariile

În 2021 vor crește veniturile în mai multe domenii, promite Guvernul, însă planurile ar putea fi date peste cap de deficitul bugetar, care va sări de 9 procente, cel mai probabil.

Profesorii care aşteptau creşteri salariale, pensionarii care sperau la încă o majorare a punctului de pensie şi elevii pentru care alocaţiile ar fi trebuit mărite din nou ar putea suferi noi dezamagiri si la începutul anului viitor.

Veștile nu sunt bune, sau sunt bune doar pe hârtie. Sunt mai multe majorări pe care guvernul s-a angajat că le va face anul viitor, adică peste doar câteva luni. Primele ar trebui să fie chiar în luna ianuarie. Însă, având în vedere că situatța la buget va fi foarte grea pe final de an, cu un deficit de peste 9%, cel mai probabil, multe dintre ele vor fi din nou “ajustate”, la fel cum s-a întamplat și cu punctul de pensie.

PUBLICITATE

Ce majorări ar trebui să fie făcute în 2021
ALOCAŢII
– 20% în ianuarie
– 20% în august

PENSII
– punctul să crească cu 34%
– de la 1.442 de lei (cât este acum) la 1.875 de lei

SALARII BUGETARI
– creşterea salariilor profesorilor conform grilei din 2022
– creşterea salariilor pentru restul bugetarilor (aferentă anului 2021)

PUBLICITATE

SALARIU MINIM
– în funcţie de productivitate, inflaţie, creştere economică

Acestea sunt majorările promise de Guvern pentru 2021. Rămâne de văzut dacă promisiunile vor fi sau nu păstrate, în contextul crizei financiare provocare de pandemie.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close