Știrea zilei

Retea de proxenetism care ducea tinere in Italia, destructurata la Braila

Patru proxeneti care racolau initial barbati saraci, carora le ofereau locuinte in schimbul unor servicii, apoi iubitele acestora erau convinse sa se prostitueze in Italia si lasate fara bani, au fost retinuti la Braila.

Procurorii DIICOT Braila au dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore a patru persoane, pentru constituirea unui grup infractional organizat si proxenetism in forma continuata.

Grupul s-a constituit in Braila, in 2017, si era format din mai multe persoane care racolau tinere minore si majore, pe care le exploatau sexual pe teritoriile unor state europene.

PUBLICITATE

Liderul grupului se ocupa de identificarea unor barbati aflati intr-o situatie materiala modesta, dispusi sa lucreze ca soferi sau mecanici contra unor sume modice de bani, care primeau locuinta.

Surorile liderului recrutau iubitele acestor barbati, precum si alte tinere pe care le cunosteau prin intermediul acestora, prezentandu-le ca atractiva, din punct de vedere financiar, activitatea de prostitutie in Italia.

Ulterior, suspectii duceau fetele in Italia, unde le gazduiau intr-un imobil si le initiau in activitatea de practicare a prostitutiei, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate „la strada”. Din Romania, liderul conducea intreaga activitate, fiind informat telefonic de catre iubita sa cu privire la program si la sumele obtinute de fete din prostitutie.

PUBLICITATE

Banii ii erau trimisi liderului de catre una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiara a activitatii, utilizand diferite sisteme de transfer monetar.

Proxenetii lasau impresia tinerelor ca vor imparti in mod egal banii, insa ajunsi in strainatate, membrii gruparii le retineau documentele de identitate, le luau aproape toti banii sub pretextul diferitelor cheltuieli si le cereau sa respecte conditiile oferite de ei. Daca refuzau sa mai practice prostitutia, fetele erau amenintate si jignite, iar uneori li se pretindeau datorii deja achitate.

Procurorii DIICOT si politistii au facut 5 perchezitii domiciliare, in judetul Braila, in urma carora au fost ridicate 11 telefoane mobile, 2 laptop-uri, o tableta, un DVR, inscrisuri si carduri bancare.

Cei 4 inculpati sunt prezentati marti Tribunalului Braila, cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close