Știrea zilei

Anuntul Gabrielei Firea:”Elevii vor fi testati gratuit…”

Elevii bucureșteni vor fi testați gratuit dacă au simptome specifice COVID-19 la intrarea în unitatea de învățământ. Anunțul Gabrielei Firea.

Pentru că mai este foarte puțin timp până când va începe noul an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus, dar și pentru a reduce numărul de îmbolnăviri depistate zilnic, Gabriela Firea vine cu măsuri în ceea ce îi privește pe elevi și pe profesori.

Astfel, primarul Capitalei a convocat Comandamentul pentru redeschiderea școlilor, în cadrul căreia s-au stabilit principalele măsuri necesare desfășurării în condiții de siguranță a noului an școlar.

PUBLICITATE

Conform spuselor Gabrielei Firea, elevii vor putea fi testați gratuit, dacă părinții își vor da acordul, în cazul în care prezintă unul dintre simptomele specifice virusului ucigaș din China.

Elevii bucureșteni vor fi testați gratuit dacă au simptome specifice COVID-19

“Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din Bucureşti, la cerere. Nimeni nu este forţat, nimeni nu este obligat, fiind o problemă de sănătate. În fiecare dimineaţă, la triajul care se efectuează la grădiniţă sau la şcoală, la liceu şi în facultate, dacă se observă mici semne de infecţie respiratorie, adică febră, peste 37 sau 38, dacă elevul nu are o stare fizică foarte bună, dacă tuşeşte, îl doare gâtul, acele situaţii vor fi transmise imediat de către reprezentantul nostru, al ASSMB, la cabinetul de medicină şcolară şi, imediat, acel copil va fi trimis la testare. La cel mai mic simptom de răceală facem testul, pentru a afla cât mai rapid rezultatul, în aceeaşi zi, până seara. Dacă este vorba de o gripă sezonieră, o răceală banală sau SARS-COV-2”, a spus Gabriela Firea în cadrul ședinței de luni, scrie Antena 3.

PUBLICITATE

De asemenea, edilul a specificat că de această testare gratuită vor beneficia și cadrele didactice înainte de începerea anului școlar.

“Toate cadrele didactice din Bucureşti se pot testa gratuit, prin grija Primăriei Capitalei, a ASSMB. Am crescut în această vară foarte mult capacitatea de testare. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din învăţământ. Pentru a fi valabil testul, el trebuie realizat în ultima săptămână de vacanţă. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi”, a mai declarat primarul Bucureștiului.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close