Știrea zilei

Klaus Iohannis despre redeschiderea completă a restaurantelor :”Consider că după 1 septembrie…”

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că funcționarea restaurantelor în interior ar trebui să se reia de la 1 septembrie, deoarece sectorul HORECA se află în suferință. Șeful statului a subliniat că pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie respectate mai multe reguli foarte importante.

“Sectorul care este în suferință și unde ar trebui de asemenea să se reia activitatea, acolo unde se poate, este sectorul HORECA, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai fi posibil.

Consider că după 1 septembrie în anumite condiție restaurantele se pot deschide în interior, de asemenea ținând cont de reguli de distanțare, nu vor putea fi folosite toate mesele, ținând cont de condiții sanitare specifice și ținând cont de condițiile specifice din localitatea respectivă.

PUBLICITATE

Specialiștii vor stabili, probabil mâine, un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar acolo unde acest prag va fi depășit în prag local prin decizia comisiei județene se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior. Deci, în esență se vor putea folosi, dar numai acolo unde este sigur. Toate aceste detalii vor fi făcute cunoscute publicului larg, sunt chestiuni tehnice care vor fi stabilite în comisia specialiștilor, a spus Klaus Iohannis.

Când s-ar putea redeschide teatrele și sălile de spectacole
Și sălile de spectacole ar trebui să-și reia activitatea începând cu 1 septembrie, dar în condiții de siguranță sanitară, spune președintele Klaus Iohannis.

„Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate în condiții de siguranță. Primul sector, la care recunosc că țin foarte mult, e zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie. Sigur în condiții speciale de siguranță, vor trebuie lăsate locuri libere între spectatori, iar toată lumea să poarte mască. Dar cred că e important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că este important”, spune Klaus Iohannis.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close