Știrea zilei

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, anunt de ultima ora despre inceperea scolilor

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a transmis ca elevii pot opta pentru invatamantul online daca acestia considera ca mersul la scoala reprezinta un risc de infectare pentru ei si familie. Aceasta decizie se va lua de catre parinte si medicul de familie

“Acum, parintele la fel trebuie sa faca – sa evalueze starea de sanatate din familie si daca exista vreun risc, si daca medicul de familie considera ca nu trebuie copilul sa fie supus riscului sau familia, atunci putem apela si la situatia in care sa invete copilul online”, a declarat Anisie.

Ministrul Educatiei: Si parintele trebuie sa isi asume alaturi de scoala si de autoritatile locale aceasta revenire la cursuri

PUBLICITATE

Totodata, ministrul Educatiei a vorbit si despre declaratia pe propria raspundere pe care parintii urmeaza sa o semneze din septembrie.

”Aceasta declaratie pe care Ministerul Sanatatii a pus-o ca parte componenta a documentului respectiv este necesara pentru ca si parintele trebuie sa isi asume alaturi de scoala si de autoritatile locale aceasta revenire la cursuri”.

“Avand in vedere ca va fi supus parintele la o declaratie pe propria raspundere si acolo sunt mentionate si articole din Codul penal, cred ca ar trebui adaugata o sintagma ‘dupa cum cunosc’ sau ceva care sa asigure si parintele ca exista posibilitatea sa greseasca. Nu putem sa spunem ca din start este parintele de rea credinta si aduce copilul bolnav la scoala”, a adaugat Monica Anisie, potrivit DCNews.

PUBLICITATE

Ministrul Educatiei, anunt de ultima ora despre inceperea scolilor: Anul scolar incepe cu ore mai putine!

Monica Anisie, a anuntat ca anul scolar va incepe cu reducerea numarului de ore la clasa, mai ales pentru clasa pregatitoare.

”Aseara a fost aprobata in sedinta de Guvern o Ordonanta de Urgenta prin care am prorogat aplicarea numarului de ore la clasa pentru toate clasele si vom incepe acest an scolar cu clasa pregatitoare. Deci incepand cu clasa pregatitoare vom reduce numarul de ore la clasa. Si vom prezenta noile planuri cadru pentru invatamantul primar.

In curand, specialistii din cadrul Ministerului Educatiei vor prezenta aceste noi planuri cadru in dezbatere publica”, a mentionat Monica Anisie.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close