Descoperă

Schimbare Mare In Sistemul De Pensii. Cum Iti Poti Cumpara Vechimea In Munca Si Care Sunt Conditiile

Ministerul Muncii are in dezbatere posibilitatea persoanelor fizice de a cumpara vechime pentru pensie mai devreme de 1 septembrie 2021, asa cum prevede Legea 127/2019.

Acele persoane care nu indeplinesc conditia stagiului minim de cotizare pentru a se incadra intr-o categorie de pensii vor putea avea posibilitatea sa contribuie la acest sistem.

Oamenii vor putea plati contributiile de asigurari sociale pe o perioada de 6 ani anterioara datei incheierii contractului de asigurare sociala se stipuleaza intr-un proiect de ordonanta.

PUBLICITATE

„Persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contributiei de asigurari sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii incheierii contractului de asigurare, in care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare in sistemul public de pensii sau intr-un

sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia, in tara, in statele membre UE sau in alte state cu care Romania aplica instrumente juridice internationale in domeniul securitatii sociale”.

Tot acest proiect mai prevede ca pana la data de 1 septembrie 2021, persoana care indeplineste conditiile poate incheia un contract de asigurare sociala in vederea obtinerii pensiei pentru limita de varsta, pensiei anticipate sau pensiei anticipata partiala.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close