Știrea zilei

Directorul Caminului pentru varstnici Craiova, unde este un focar de COVID, amendat cu 2000 de lei

Directorul Caminului pentru Persoane Varstnice Craiova, unde este un focar de COVID, a fost amendat cu 2000 de lei de reprezentantii DSP Dolj in urma unui control.

DSP Dolj anunta ca la Caminul pentru Persoane Varstnice Craiova au fost descoperite o serie de neconformitati.

Astfel, circuitele functionale curate se intersecteaza cu circuitele expuse cu risc la contaminare in zona spatiilor de cazare ale beneficiarilor.

PUBLICITATE

De asemenea, nu s-au respectat conditiile de stocare si pastrare conform termenelor de valabilitate a unor produse din carne la nivelul frigiderelor, fiind depistate diverse tipuri de produse din carne congelate si pastrate dupa expirarea termenului de valabilitate.

„S-a constatat inexistenta circuitelor functionale separate si a programului de lucru defalcate pentru preluarea, decontaminarea, spalarea, calcarea si depozitarea lenjeriilor de pat si de corp provenite atat de la beneficiarii non-COVID cat si de la beneficiarii COVID pozitivi la nivelul spalatoriei unitatii”, mai arata DSP.

Totodata, echipamentele individuale de protectie ale personalului – bluze, halate, sunt spalate incorect la nivelul celor doua imobile unde personalul isi desfasoara activitatatea si nu in mod corect la nivelul spalatoriei unitatii.

PUBLICITATE

„La nivelul depozitului de biocide au fost identificate conserve de alimente depozitate incorect, iar valorile termice ale termometrizarii zilnice noncontact ale beneficiarilor nu sunt consemnate si in fisele de monitorizare servicii individuale”, mai spun reprezentantii DSP Dolj.

Acestia sustin ca decesul unui rezident COVID – pozitiv internat, in varsta de 87 de ani, comunicat in data de 12 august, nu a fost declarat autoritatilor medicale competente.

In urma neconformitatilor semnalate, directorul centrului din Craiova si magazionerul au fost amendati cu cate 2000 de lei, iar un medic si doua infirmiere au fost sanctionate cu avertisment.

Controlul DSP a avut loc in perioada 13 -14 august.

La Caminul pentru varstnici Craiova au fost inregistrate peste 100 de cazuri de infectare cu COVID. Aici a fost deschis si un dosar penal.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close