Știrea zilei

Gata cu figurile! Uniforma devine obligatorie la scoala

Propunerea legislativa care prevede purtarea obligatorie a uniformelor la scoala a fost adoptata marti de Senat, cu 87 de voturi pentru, 41 contra si nicio abtinere.

Astfel, elevii din invatamantul general obligatoriu de stat urmeaza sa primeasca bani pentru achizitionarea uniformelor.

Legea mai trebuie sa treaca de Camera Deputatilor si de presedintele Romaniei. Se preconizeaza ca legea sa intre in vigoare incepand cu anul scolar 2021 – 2022.

PUBLICITATE

Uniforma devine obligatorie la scoala. Ce suma se va aloca fiecarui elev.

Fiecare elev din invatamantul obligatoriu de stat urmeaza sa primeasca o anumita suma de bani anual, pentru cumpararea uniformei scolare. Oficialii spun ca este vorba de 350 de lei, bani ce vor fi asigurati din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Proiectul a fost initiat de senatorul PMP Catalin Lucian Iliescu. El vizeaza modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant.

PUBLICITATE

„Azi, in plenul Senatului a trecut initiativa mea, modificarea art 5 din Legea 35/2007 privind obligativitatea uniformelor scolare precum si plata catre fiecare elev din bugetul Ministerului Educatiei a sumei de 350 lei/an pentru achizitia de uniforme. Aceasta suma reprezinta 1.9 % din bugetul ministerului. Beneficiari vor fi peste 2 milioane elevi din invatamantului obligatoriu.”, a scris senatorul PMP pe o reteaua de socializare.

Proiectul legislativ urmeaza sa fie aprobat si de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, in procedura de urgenta.

In Legea 35/2007 se prevede ca unitatile de invatamant isi pot stabili pentru elevii lor cel putin un semn distinctiv – ecuson, uniforma, esarfa.

De altfel, consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor, pot stabili modelul uniformei scolare pentru elevii unitatii de invatamant respective din invatamantul general obligatoriu de stat.

Ideea de uniforma nu pare sa-i deranjeze pe elevi, unii dintre ei sunt chiar incantati de aceasta schimbare. Astfel se va reduce si diferenta dintre cei cu posibilitati materiale mai si cei cu posibilitati modeste.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close