Descoperă

Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarma: “Acest virus parsiv se ascunde in praf”

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase ”Matei Bals” a facut avertizari cu privire la noul coronavirus. COVID-19 se ascunde in praf si in mizerie, a reiesit din ultimele cercetari facute.

” Acest virus parsiv se ascunde in praf si in mizerie. De aceea, am rugat pe toata lumea, toate autoritatile locale, sa iasa spele bine strazile, gardurile, parcuri pentru ca acolo se gaseste virusul”, a spus Streinu Cercel.

Totodata, managerul de la Bals a atras atentia asupra nevoii de calm, in aceasta perioada.

PUBLICITATE

„Cea mai mare nevoie in momentul de fata o reprezinta nevoia de calm si de liniste. Atunci cand suntem calmi, nu suntem patimasi, nu ne enervam, atunci vom face lucrurile cat se poate de bine si nu vom gresi. Daca ne agitam, avem sanse sa gresim”, a afirmat seful Institutului Matei Bals.

Coronavirusul si persoanele cu astm

Persoanele cu forme moderate si severe de astm, au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate in urma unei infectii cu noul coronavirus. De aceea se recomanda respectarea cu strictete a masurilor de autoprotectie:

PUBLICITATE

distantare fizica fata de alte persoane,
evitarea pe cat posibil a parasirii locuintei,
igiena stricta a mainilor si obiectelor cu care intra in contact,
evitarea aglomeratiei.

‼️ Este recomandat ca pacientii diagnosticati cu astm (adulti si copii) sa NU isi opreasca medicatia din proprie initiativa, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fara a consulta un medic. Administrarea medicatiei trebuie realizata conform recomandarilor medicului curant. In cazul unei exacerbari a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacientii sa urmeze planul terapeutic recomandat si sa ia imediat legatura cu medicul curant in vederea stabilirii celui mai eficient tratament.

‼️ NU modificati schema terapeutica!
‼️ NU eliminati sau adaugati medicamente in schema terapeutica fara recomandarea unui medic!, transmite Ministerul Sanatatii.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close