Știrea zilei

Pensiile nu vor creste cu 40% din septembrie. Cat vor primi, de fapt, pensionarii

Florin Citu, ministrul de Finante a anuntat ca pensiile se vor majora cu 40%, asa cum cere legea, dar esalonat.

Ministrul a mai spus ca procentul de majorare a pensiilor va fi stabilit de Executiv si va fi strict o decizie politica.

Citu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook

PUBLICITATE

“Desi trecem prin cea mai mare criza economica vom creste si pensiile. In acest an, obiectivul nostru este ca pensionarii sa primeasca in plus lunar, prin cresterea punctului de pensie, cea mai mare suma pe care au primit-o vreodata”, a scris Florin Citu, pe Facebook.

Si Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban a declarat ca pensiile vor creste cu aproximativ 14%.

“Pentru ca situatia economica este asa cum o stiti, este cert un lucru. Vor creste alocatiile cu 20% si pensiile cu minimum 10%.

PUBLICITATE

Parerea mea este ca in jur de 14% va fi cresterea. Si vom esalona celelalte cresteri in viitor, ca sa ajungem la ce a stabilit legea.

Cert este ca vor creste, indiferent de situatia in care ne aflam. Speram ca prin masurile luate, unele criticate, sa echilibram cat mai repede situatia economica. Am incercat sa marim cu aceeasi suma pentru toata lumea.

Nu am gasit solutia constitutionala. Vreau sa mai fac o precizare. Sincer sa fiu, am incercat sa gasim o solutie sa marim cu aceeasi suma la toata lumea. 300 de lei si pentru cel care are 700 de lei si pentru cel care are 3.000 de lei.

Nu am gasit solutia constitutionala si puteam fi contestati. Ne-am fi dorit o astfel de masura”, a spus Virgil Guran, la postul Antena 3.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close