Știrea zilei

Nelu Tataru, anunt de ultim moment! Cand ar putea intra Romania in starea de urgenta

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a vorbit despre situatia ingrijoratoare din Romania. Ministrul a mentionat ca masurile de relaxare care au fost implementate de la data de 1 iunie nu au fost respectate de romanii, ceea ce a dus la cresterea numarului de cazuri de infectare cu noul virus

”La 1 iunie am avut cea de-a doua masura de relaxare. Aceste norme nu au fost respectate. A urmat o crestere progresiva. Putem reveni la o situatie gestionabila. Vom avea 2 saptamani grele. Avem o perioada de 3-4 zile in care numarul ramane constant. Paturile de la terapie sunt cele care duc greul in acest moment”, a spus Nelu Tataru.

Tot ministrul mai spune ca in urmatoarea perioada, pacientii care au refuzat internarile, dar si cei asimptomatici, vor fi monitorizati si testati periodic.

PUBLICITATE

”In aceste doua saptamani urmarim ca tot ce a insemnat pacient care a refuzat internarea in perioada de vid legislativ sa poata fi urmariti in continuare, cei asimptomatici vor fi testati periodic, pe cei care sunt in focare noi ii vom interna. Pregatim pe regiuni alte spitale care sa-i poata prelua pe bolnavi, daca numarul acestora creste.

Facand acest lucruri putem scadea numarul de cazuri.

Oamenii trebuie sa respecte trei reguli simple: purtarea mastilor, spalatul pe maini si distantarea „, a mai spus ministrul.

PUBLICITATE

Intram din nou in starea de urgenta?

Ministrul a fost intrebat cand ar putea intra Romania in starea de urgenta. Tataru a spus ca acast lucru se va intampla daca spitalele nu mai fac fata.

„In momentul in care sistemul medical nu va face fata, cand avem suprapopulare la terapie intensiva, atunci vom propune reintroducerea starii de urgenta. Noi speram ca intr-o o saptamana, doua, sa avem o mie si ceva de cazuri, iar apoi sa scadem”, a mai declarat Tataru.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close