Știrea zilei

Raed Arafat, anuntul oficial despre revenirea la starea de urgenta de la 1 august

Dupa documentul aparut in mediul online, in care se spunea ca intre 1 si 3 augur, Romania ar intra iar in stare de urgenta. Raed Arafat a facut anunt oficial.

“Nu exista asa ceva! Nu s-a discutat sau cel putin nu stiu eu de asa ceva. Noi am zis ca exista posibilitatea luarii unor masuri locale sau zonale, asta s-a zis, dar nu pe judete sau pe tara. Masurile ar putea intra in vigoare oricand. Cand apare o problema, se poate lua decizia asta. Depinde de ceea ce sesizeaza autoritatile de sanatate publica. Se pot face carantinari, dar depinde de zona, sunt mai multe aspecte. Nu neaparat tot judetul, ci doar o localitate mica unde este un focar mai mare, trebuie analizat”, a declarat Seful DSU.

Ce spunea Raed Arafat acum cateva zile.

PUBLICITATE

„Noi primim date din mai multe zone si bineinteles, sunt si date internationale pe care le gasim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite tari, inclusiv pe Romania, iar acest studiu, pe care il primim zilnic, in baza datelor care apar si care se ajusteaza, pana acum a avut o interpretare corecta, in sensul in care situatia merge spre mai rau, situatia nu este OK. Acolo sunt niste proiectii de scenariul cel mai rau.

Nu inseamna ca se va ajunge acolo, dar avem clar si ca numarul cazurilor active va creste si este o crestere exponentiala si acest lucru noi il vedem in acest moment, aceste cazuri cresc deja cu cateva sute pe zi. Numarul vindecatilor este mai mic decat numarul celor care se imbolnavesc si inseamna ca exista crestere continua a cazurilor active”, adeclarat Raed Arafat.

Daca oamenii nu vor respecta recomandarile de a purta masca, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distantarea fizica, „riscul ca acest studiu sa continue exact in realitate, sa fie situatia ce o prevede acest studiu, exista!” – a mentionat Arafat.

PUBLICITATE

Secretarul de Stat spunea ca sunt totusi niste scenarii si nu inseamna neaparat ca vom ajunge acolo.

„Singura posibilitate sa vedem daca e posibil este sa ajungem acolo si sa vedem. Eu sper, totusi, sa nu ajungem sa vedem aceasta cifra, daca populatia va respecta regulile si daca vom reusi sa stopam cresterea continua pe care o avem. Dar la orice prognoza, singura proba a ei este cand ajungi la momentul respectiv si vezi daca se ajunge acolo sau nu.

Si pe parcurs sa vedem daca cifrele care sunt prognozate se adeveresc din punct de vedere al cresterilor, pentru ca cifrele sunt pe toata perioada, nu numai pentru jumatatea lunii august. Si putem sa vedem daca cresterile sunt reale sau nu, daca trebuie ajustate. Sunt convins ca si cei care o fac, o ajusteaza chiar periodic dupa datele pe care le primesc si dupa observatiile pe care le vad pe teren”, a mai spus Arafat.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close