Știrea zilei

Legea a fost promulgata. Decizia este deja in Monitorul oficial

Joi, 16 iulie, Presedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege foarte importanta pentru viitorul Romaniei. Cu toate ca USR ii ceruse sa amane decizia, seful statului a semnat decretul.

Alegerile locale vor avea loc pe data de 27 septembrie, Klaus Iohannis promulgand legea cu putin timp in urma. Administratia Prezidentiala a anuntat, joi, ca presedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii care priveste stabilirea datei alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale ale anului 2020, precum si a unor masuri pentru buna desfasurare si organizare a acestora.

Adoptata in 8 iulie de catre Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, legea prevede ca in anul 2020 alegerile locale vor avea loc duminica, 27 septembrie.

PUBLICITATE

De asemenea, legea stabileste toate masurile speciale care se iau in acest an – posibilitatea inregistrarii candidaturilor in format electronic, reducerea numarului de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturilor si alte detalii despre organizarea scrutinului.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania pe Joi, 23 aprilie 2020

PUBLICITATE

USR a cerut amanarea alegerilor

Joi a fost facut un apel la responsabilitate politica de catre deputatul USR Ionut Mosteanu. Acesta sustine ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa cheme urgent toate partidele la consultari si sa decida amanarea alegerilor. Aceasta amanare apare in contextul raspandirii coronavirusului. In luna august se preconizeaza ca vom ajunge la 1600 de cazuri noi pe zi, ceea ce este ingrijorator, alegerile trebuind amanate.

„In acest scenariu asumat oficial de Guvern mi se pare o IRESPONSABILITATE sa se organizeze alegeri locale in 27 septembrie.

Oricat de mult am vrea sa scapam de PSD-isti din primarii, la Pitesti si in multe alte locuri, SANATATEA oamenilor trebuie sa fie pe primul loc. O luna si jumatate de precampanie si una de campanie in 3000 de localitati, ziua votului cu 200.000 de oameni in aceeasi camera pentru 16 ore pe zi in comisiile din cele 19.000 de sectii de votare ar duce la o catastrofa.

O sa discut si cu colegii mei din USR-PLUS, probabil sunt discutii si in celelalte partide, dar pana ajung partidele la o concluzie Presedintele Klaus Iohannis are un rol esential acum – trebuie sa cheme la consultari URGENT toate partidele parlamentare, medici si epidemiologi si sa decida amanarea alegerilor”,a spus deputatul USR.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close