Știrea zilei

Nelu Tataru, anunt de ultim moment: Cat va dura starea de alerta

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a transmis ca ca fiecare pacient infectat cu noul virus va fi evaluat, in spital, in primele 48 de ore, Dupa acest timp, cei asimptomatici vor putea merge acasa, dar trebuie sa ramana in izolare 14 zile.

”Vom avea stare de alerta, cat va fi nevoie sa avem o siguranta pentru cetatenii Romaniei”, a declarat Tataru.

”Sper ca sedinta si votul care vor urma sa mearga pe acelasi parcurs discutat, avand in vedere carantinarea, izolarea, internarea in spital, internarea asimptomaticilor cu evaluarea in maxim 48 ore si decizia de izolare pana la 14 zile, daca ne referim la COVID, iar pentru cei care sunt simptomatici, in functie de simptomatologie, ei vor urma internarea in spital, pana la ameliorare, cu conditia ca, daca e mai devreme de 14 zile, sa mearga in izolare pana la cele 14 zile”, a mai spus ministrul.

PUBLICITATE

Tataru a specificat ca legea se refera la tot ce inseamna sanatate publica in conditii de risc epidemiologic si biologic, momentan, in mod particular pandemia de COVID-19.

Sanctiunile pentru nerespectarea regulilor vor fi discutate, acestea fiind prevazute si in Legea 55.

”Fiecare pacient infectat COVID va beneficia de o evaluare in primele 48 de ore, in spital, in care fiecare pacient isi va face o evaluare clinica, biologica, paraclinica, radiologica si medicul curant va avea si posibilitatea sa-si sustina acel diagnostic pe care il pune la un moment dat. Dupa 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare pana la 14 zile, daca ma refer la COVID. (…), iar pentru cei simptomatici, in functie de simptome, se va decide prelungirea internarii pana la vindecare sau pana la a deveni asimptomatic”, a mai spus ministrul.

PUBLICITATE

Persoanele testate vor sta in izolare pana la primirea rezultatului.

”DSP va fi cel care va da si actul administrativ la 48 de ore, daca sa ramana internat, daca sa plece la domiciliu in izolare. Medicul propune si recomanda. Decizia administrativa e luata de DSP”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Persoanele care se intorc din zonele rosii vor intra in carantina.

Copiii ai caror parinti sunt diagnosticati cu COVID-19, raman in custodia familiei, pana la rudele de gradul patru.

”Nu vor fi luati de stat”, a mai declarat Tataru.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close