Externe

Alerta! Ce trebuie sa stie romanii care merg in Grecia

Potrivit ultimelor informatii, mai multi turisti romani au fost intorsi de la granita din Grecia. Motivul invocat de autoritatile elene a fost ca nu aveau testele care sa demonstreze ca nu sunt infectati cu noul virus.

Aceasta masura trebuia sa intre in vigoare la ora 6 dimineata, dar s-a aplicat incepand cu miezul noptii.

Astfel, toti turistii, indiferent de tara din care veneau, au avut aceleasi probleme. Nu au putut intra in Grecia pentru ca nu aveau teste.

PUBLICITATE

Turistii din Romania au incercat sa faca testele in Bulgaria

S-au schimbat regulile

Toate persoanele care vor intra in Grecia, incepand de astazi, au obligatia sa aiba pe langa formularul completat online si testul facut cu cel mult 72 de ore inainte. Atentie! Nu sunt valabile testele rapide.

PUBLICITATE

Autoritatile elene testeaza la granita, aleatoriu, chiar daca turistii au teste negative.

Reguli de respectat in Grecia

Turistii care decid sa-si petreca vacanta in Grecia trebuie sa stie urmatoarele reguli: distantarea sociala trebuie respectata, turistii nu sunt obligati sa poarte masti, dar personalul din hoteluri si restaurate da, nu pot sta mai mult de sase persoane la masa, iar la intrarea in restaurante li se ia temperatura.

Turistii pot intra in Grecia pe la vama Kulata – Promachonas, incepand de miercuri dimineata, cu formularul completat si dovada testului Covid negativ.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close