Monden

Alexandra este singura nepoata a lui Nicolae Ceausescu si e de o frumusete rara. Cum arata tanara

Sotii Nicolae si Elena Ceausescu au avut trei copii, Zoia, Nicu si Valentin. Dintre toti, Valentin este singurul care mai traieste si are doi copii, printre care si o fata, Alexandra, nepoata a fostului Presedinte.

Tanata a fost o eleva silitoare, a luat examenul de Bacalaureat cu 9.46, in anul 2015 si apoi a intrat la Facultatea de Arhitectura, specializarea Design Interior. Nepoata sotilor Ceausescu este o tanara discreta, asa cum este si Valentin, tatal ei.

Valentin Ceausescu (n. 17 februarie 1948) este un fizician roman, fiul cel mare al lui Nicolae Ceausescu si al Elenei Ceausescu. Este cunoscut si pentru implicarea, in perioada comunista, in conducerea clubului de fotbal Steaua Bucuresti. Prin activitatea sa manageriala a clubului roman de fotbal a contribuit decisiv la castigarea Cupei Campionilor Europeni in 1986, la Sevilla, in Spania.

PUBLICITATE

Fiul cel mare al fostului sef de stat roman, Nicolae Ceausescu si al sotiei sale, Elena, Valentin Ceausescu a urmat cursurile Scolii Petru Groza, unde a terminat studiile liceale in anul 1965. In urmatorii doi ani a fost student al Facultatii de Fizica din Bucuresti, dupa care a urmat si a absolvit cursurile prestigiosului Imperial College din Londra.

In 1970 s-a reintors in tara, angajandu-se la Institutul de Fizica Atomica.

PUBLICITATE

In acelasi an, la 3 iulie, s-a casatorit cu Iordana Borila, fiica lui Petre Borila si a comunistei de origine evreiasca Ecaterina Abraham, cu care are un fiu, Daniel Valentin, nascut in 1981. Valentin si Iordana au divortat in 1988. In 1995, Valentin Ceausescu s-a recasatorit. Din aceasta a doua casatorie, fizicianul are o fata, Alexandra, nascuta in 1996.

In prezent este pensionar.

Dupa arestarea in decembrie 1989 a parintilor sai, Nicolae si Elena Ceausescu, Valentin a plecat din Bucuresti, impreuna cu prietena lui, viitoarea sotie, si s-a ascuns la un prieten. La 25 decembrie 1989, chiar in ziua in care parintii sai au fost executati, a fost arestat si acuzat formal de subminare a economiei nationale. A fost apoi tinut in detentie la Domnesti pana in august 1990.

Alexandra a avut o relatie solida, inca din adolescenta, cu Matei, un coleg de liceu. Povestea lor de dragoste a continuat si dupa ce Matei s-a dus sa studieze la o facultate din Danemarca.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close