Social

Revoltator! O batrana a primit 16 ani o pensie mai mica din vina unui functionar. Prima declaratie a Ministrului Muncii

Un caz revoltator. O batrana a primit timp de 16 ani o pensie mai mica din cauza unui functionar. Violeta Alexandru, este revoltata.

Ministrul Muncii a promis ca batrana va primi toti banii inapoi si ca cei care au comis aceasta eroare vor raspunde.

„Este inadmisibil ca oameni care muncesc o viata intreaga, sa fie privati de un drept castigat cinstit, prin munca, dreptul la pensia cuvenita integral. Pensionata in anul 2002 cu penalitate pentru iesirea anticipata la pensie, conform legii, doamna A.B, din Alba, avea dreptul la o pensie intreaga, nepenalizata, prin trecerea la pensia de limita de varsta, inca din luna iulie a anului 2004.

PUBLICITATE

Nu pot decat sa ma intreb daca acei oameni, functionari publici din cadrul Casei de Pensii Alba care au gresit in anul 2004, cand, odata cu trecerea doamnei la pensie de limita de varsta, aveau obligatia legala de a ridica penalizarea pensiei si de a plati integral drepturile, au astazi cea mai mica remuscare pentru cei 16 ani in care greseala lor a ingreunat si mai mult traiul acestei doamne.

Neplata tuturor drepturilor cuvenite retroactiv pentru cei 16 ani de catre Casa de pensii Alba la momentul descoperirii erorii reprezinta o a doua grava problema. Sa fii constient ca i-ai luat unui om un drept si sa nu-i restitui integral suma, pentru toti acesti 16 ani reprezinta o lipsa de respect fata de oamenii care au muncit si contribuit in tara aceasta.

Nu voi tolera niciodata asa ceva!!!

PUBLICITATE

Am sesizat Casa Nationala de Pensii Publice pentru ca vreau ca doamnei pensionare sa i se acorde toate drepturile cuvenite. Pana la ultimul leu, toti banii datorati din 2004.

Fata de suma deja platita in luna aprilie 2020, astazi, la sesizarea mea, s-au facut toate demersurile legale pentru ca doamna sa primeasca prin casierie sau prin mandat postal integral diferenta pentru cei 16 ani in care a fost privata de dreptul integral de pensie.

Functionarii publici care au gresit vor raspunde! Pentru seful de serviciu vinovat, desi avea o mustrare scrisa pentru o alta eroare din urma cu doua luni, am cerut demisia!

Va rog doamna, desi e tarziu sa repar ceva ce v-a fost luat dintr-o greseala grava, sa acceptati scuzele mele si promisiunea ca voi face tot ce imi sta in putinta sa nu mai existe astfel de cazuri in Romania moderna!

Voi face toate demersurile legale pentru ca situatii in care, din vina functionarilor publici au fost calculate gresit drepturile pensionarilor si nu s-au achitat retroactiv banii, sa nu mai existe. Nu poate exista prescriptie pentru drepturile unui pensionar cand functionarul a stabilit gresit cat i se cuvine acestuia! Voi lupta sa schimb acest lucru pe care-l consider total abuziv!” – a scris Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe Facebook.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close