Știrea zilei

ATENTIE! Alerta ANM: Cod PORTOCALIU in Romania. Judetele afectate

Alerta ANM. Meteorologii ANM au emis, astazi, o avertizare de Cod portocaliu de ploi in 34 de judete din tara. Codul este valabil pana la ora 23.00.

Confoarm meteorologilor ANM, sunt vizate total sau partial, urmatoarele judete Satu Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud, Suceava, Mures, Harghita, Neamt, Alba, Sibiu, Gorj, Valcea, Sibiu, Brasov, Arges, Dambovita, Covasna, Bacau, Vrancea, Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, transmite Mediafax.

In zonele de munte, dar si local in Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramures si in sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50-80 l/mp. Vor fi si intensificari ale vantului, vijelii, descarcari electrice si grindina.

PUBLICITATE

Potrivit ANM, in alte judete este in vigoare o avertizare Cod galben pana vineri, la ora 2.00.

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close