Descoperă

Inmultirea trandafirilor prin butasi, metode de prindere mai rapida a radacinilor

Cea mai buna perioada pentru inmultirea prin butasi este sfarsitul lui august si toata luna septembrie. Atunci cand incepe sa se faca racoare afara.

1. Intr-o parte din gradina, sapati pamantul la o adancime de aproximativ 30 cm; cel mai bine este sa folositi o motosapa pentru a afana solul cum trebuie. Faceti un sant la adancimea de aproximativ 9 cm si puneti pamant pentru flori 2 cm.

2. Alegeti o tulpina – sa aiba grosimea unui creion – din trandafirul pe care doriti sa il propagati. Lemnul ar trebui sa fie drept, copt si tanar (sa fie crescut anul acesta).

PUBLICITATE

3. Taierea trebuie sa aiba o lungime de aproximativ 9 cm. Taiati chiar sub un mugure la baza. Apoi scoateti frunzele si spinii din jumatatea de jos. Puteti lasa cateva sisteme de frunze in varf daca doriti.

4. Introduceti fiecare butas astfel incat sa fie ingropate doua treimi, asigurandu-va ca baza este bine prinsa in sol.

5. Udati bine trandafirii. Imediat dupa plantare se pune o sticla de plastic. Se foloseste pentru a mentine umiditatea si pentru a proteja trandafirul de ger. In aprilie, cand incepe sa se incalzeasca, se desfac capacele sticlelor, daca au, daca nu se indeparteaza stilclele cu totul.

PUBLICITATE

O metoda tot mai folosita este propagarea butasilor cu ajutorul cartofilor. Cartofii ajuta trandafirul sa iis mentina umiditatea, oferindu-i in plus minerale care ajuta la crestere. Inainte de a se planta, se face o gaura mica in cartof, acolo unde se va impinge butasul cu capatul in jos. Este o motoda care ajuta trandafirul sa prinda radacini mai repede. Se planteaza in pamant si se uda.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close