Știrea zilei

Vaduva lui Adrian Pintea, printre calatorii avionului sositi din Italia. Ce a patit cand a ajuns pe Aeroportul din Craiova: „Rudele s-au speriat ingrozitor…”

Lavinia Tatomir, vaduva lui Adrian Pintea, se afla printre persoanele care s-au intors aseara din Italia. Pasagerii au fost asteptati cu „mascatii” pe Aeroportul Craiova, iar toate persoanele aflate la bordul avionuluyi au trecut prin filtre de control.

Lavinia a vizitat impreuna cu sotul sau orasul Milano si a fost extrem de afecata de masurile si de amploarea situatiei. Vaduva lui Adrian Pintea a povestit pe pagina sa de socializare cum s-a desfasurat calatoria din Italia si ce i s-a spus cand a ajuns in Romania.

„Ma intreaba Facebook la ce ma gandesc…O sa va marturisesc si voua! La felul inadmisibil in care sunt abordati,etichetati,stigmatizati,turistii romani care au sosit ieri din Milano si Bergamo (unde apropos, lumea era pasnica,relaxata,civilizata,zambitoare).Titluri fara acoperire in realitate in Romania prezentau scenarii de groaza,apocaliptice legate de sosirea avionului „condamnatilor”, avionul „ciumatilor”,avionul „bomba biologica”la Craiova….

PUBLICITATE

Nici macar nu eram 179. In jur de 30% din cei anuntati nu au fost prezenti in acest avion,iar cei prezenti nu faceam parte din zonele „rosii”, contaminate sau cele cu risc. Unii dintre noi doar am vizitat Milano,un oras pe alocuri superb,in care activitatea se desfasura normal,fara isterii si psihoze inutile.Vestile din Romania erau alarmante,cu titluri amenintatoare,care sa creeze deruta si panica in randul populatiei.Cunoscuti, prieteni, rude s-au panicat ingrozitor,nestiind daca sa ne astepte sau nu cu drag acasa.Infiorator!

Eram vinovatii fara vina. Amenintati cu „sechestrarea”, „carantina”fortata,unii dintre noi avand cunostinte medicale , medici fiind chiar, ne intrebam cum ar fi posibil de pilda sa ne „incartiruiasca” in „batalioane” fortate alaturi de posibili purtatori ai virusului (desi repet,la bord nu se aflau persoane cu un asemenea risc pentru ca nu proveneau din zonele expuse).

Ma refer la noi,cei care ne desfasuram zilnic activitatea in cabinete sau in spitale improprii, fara minima dotare, care sa asigure protectia noastra si a pacientului. Speriati, anxiosi, iritati, tensionati de vestile plasate de mass media care uneori exagereaza fara suport stiintific, am sosit pe aeroport fiind supusi unor filtre special organizate, verificarii de catre echipaje de medici epidemiologi, dar si specialisti de la Spitalul de boli Infectioase, imediat ce am coborat din aeronava.

PUBLICITATE

Specific ca in aeronava, ni s-a facut un instructaj inainte si ni s-au explicat procedurile la care urma sa fim supusi examinarii,cu seriozitate si calm. Autoritatile au procedat corect. Marea isterie este in randul cunostintelor, prietenilor si chiar in randul colegilor de servici.Frica indusa de mass media a pus stapanire pe tara noastra. Cineva ne guverneaza totusi: FRICA INDUSA.

L-ati ascultat vreodata cu atentie pe prof.Univ.Dr. Streinu Cercel,o somitate la nivel international in domeniu? Spunea cam asa:sa nu credeti ca se ridica vreun avion de la sol fara ca noi sa nu stim cine se afla la bord si pe unde a umblat! Si apropo, o doamna sosita in Romania ,convinsa fiind ca intrase in contact cu o persoana purtatoare de coronavirus,a alertat autoritatile, care au ridicat-o cu capsula speciala, demonstrandu-se ulterior ca diagnosticul a fost: Atac de panica.

Revenind la responsabilitate,sa nu credeti ca nu ne-am supune oricaror masuri stabilite de catre organele competente, daca sanatatea si integritatea fizica si psihica a celor din jurul nostru si a celor pe care ii iubim ar fi pusa in pericol prin prezenta noastra in mijlocul lor.Va mai intreb doar atat:daca peste 2 saptamani se dovedeste ca suntem clinic sanatosi,cine va suporta „costul” pagubelor morale consecutive stigmatizarii, ca sa nu mai vorbim de altfel de costuri?”, a scris Lavinia Tatomir pe pagina sa de socializare, iar prietenii sai virtuali au sustinut-o, precizeaza kfetele.ro

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close