Știrea zilei

Scene uluitoare in Italia. Oamenii se bat pe mancare si merg cu valizele dupa provizii

Cum era de asteptat, in astfel de situatii, in focarele de coronavirus din Italia au aparut si primele consecinte tulburatoare.

Spaima resimtita, inca de sambata, de cei din localitatile plasate in carantina a ajuns si la Milano, Genova ori Venetia, unde magazinele sunt pur si simplu devalizate. Solidari, de voie de nevoie, romanii din peninsula traiesc si ei aceasta experienta dramatica, alaturi de italieni.

PUBLICITATE

Rafturile magazinelor din Genoa si Milano sunt goale. Se vinde orice. Oamenii se duc cu sacose mari ori chiar cu geamantane si golesc galantarele.

Localnic: Nu-mi amintesc sa mai fi vazut asa ceva in magazine.

PUBLICITATE

Localnic: Rafturile cu paste sunt goale. Ce naiba se intampla? Nici macar cand a izbucnit al Doilea Razboi Mondial nu a fost asa o panica. Doamne Dumnezeule!

Localnic: Ne-am dus azi la magazin si ne-am facut provizii.

Roxana Mihaly locuieste in Venetia si povesteste ca si acolo a pus stapanire panica.

Roxana Mihaly, romanca Venetia: ’’Pana la 1 martie autoritatile din Venetia au hotarat inchiderea scolilor, gradinitelor, bibliotecilor, institutiilor publice, nici macar bisericile nu vor mai oficializa slujbe pana la 1 martie. In magazine rafturile se golesc, rafturile de paste, de conserve si apa, ii vedem pe oameni cu baxuri multe in mana, am fost sfatuiti sa stam in casa, sa ne deplasam cat e necesar″.

Amalia Bellantoni: ″Problema este foarte mare, e o mare mare frica care domina aceasta zona, nu mai sunt provizii de mancare, lumea iese pe strada, se cearta, se iau la bataie pentru ca nu mai au ce cumpara, primul venit ia totul. Pentru ei, in Emilia, este prima zi in care stau in casa, nu au voie sa iasa.”

Strazi pustii in orasele aflate in carantina

Nici magazinele online nu fac fata cererii crescute de provizii, avand probleme cu asigurarea stocurilor si livrarea din cauza restrictiilor adoptate in mai multe orase. Pe de alta parte, localitatile plasate in carantina sunt rupte de restul tarii. Straziile sunt pustii in miezul zilei. O incremenire nefireasca, de natura sa-ti dea fiori.

Localnic: Ne-am petrceut week-end-ul uitandu-ne la televizor si frunzarind toate noutatile pe what’s up. Sunt trei magazine deschise in Codogno, dar sunt foarte multi oameni care isi asteapta randul pentru ca nu permit sa intre mai mult de 20 de oameni odata, deci situatia nu e prea buna, precizeaza stirileprotv.ro

Exista totusi si localnici care refuza sa cedeze in fata isteriei.

Localnic: Daca ti-e frica stai in casa, nu mai iesi afara! Dar nu va mai panicati! E ca o gripa normala!

Ministerul roman de externe ii sfatuieste pe romanii din Italia sa se puna la curent cu deciziile luate de autoritatile italiene si sa respecte strict recomandarile.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close