Social

In timpul cand unii se uita la Vulpița, baiețelul de 9 ani are grija de cele 4 surori mai mici, cu toții find părăsiți de părinți

La numai 9 ani, un baiat din judetul Botosani are griji de adult, dupa ce tatal l-a parasit, iar mama a plecat la munca in Germania.

Lasat in grija bunicilor bolnavi, Florin a simtit ca trebuie sa-i ajute cat poate pe ei si pe cele 4 surori mai mici, cu varste intre 1 si 6 ani. In acelasi timp, la scoala este premiant si viseaza sa fie actor cand va fi mare.

Florin are responsabilitati de adult, dar face totul cu zambetul pe buze, din dragoste pentru surioarele lui.

PUBLICITATE

Povestea familiei Bastic este una trista, dar si un exemplu de iubire neconditionata intre frati. Dupa ce tatal celor cinci copii nu a dat niciun de viata de aproape un an, mama lor a fost nevoita sa plece la munca in strainatate, ca sa stranga bani. Acasa nu aveau decat un cal si o capra. In rest, nimic, nici macar gaini.

Maria Petras, bunica copiilor: “Nu avea ce sa le puna pe masa. M-a lasat acasa cu 50 de lei, sa ma descurc cu 5 copii. I-am zis sa se duca, ca eu o sa ma descurc cu ei.”

Cei mici au ramas in grija buncii – bolnava cu inima – si a bunicului, mai tot timpul plecat la munca prin sat cu ziua. Florin o ajuta foarte mult pe bunica la treburile gospodaresti, dar nu-si neglijeaza scoala.

PUBLICITATE

Maria Petras, bunica copiilor: “Cand am treaba, el imi spune: Mamaie! Hai sa te ajut! Am nadejde in el. E cuminte si ma asculta. Venea cu cate o medalie de la scoala si eram atat de fericita!”

Liliana Carciuc, profesor: “La toate activitatile a obtinut calificativele FB, participa la concursuri interactive nationle si internationale.”

Reporter: Simtiti ca el incearca sa isi depaseasca conditia?

Liliana Carciuc, profesor: “Da, da. Sa stiti ca in fiecare dimineata vine cu surioarele lui la scoala, este ocrotitor si este ca un parinte.”

Locuiesc toti in casa unei rude, iar daca bunicii ar pati ceva, copiii ar putea ajunge in strada. O fundatie cauta o casa pe care sa o cumpere pentru toata familia.

Daiel Caslariu, presedinte fundatie:“M-am interesat pe aici prin comuna si am gasit 2-3 optiuni ca sa le cumpar o casuta. Le ofer din partea asociatiei 10.000 de lei, cu speranta ca vor mai fi si altii care sa doneze”.

Florin si cele patru surori ale lui spera ca mama lor sa se poata intoarce cat mai repede in tara, sa fie langa ei, precizeaza stirileprotv.ro.

————————————————————-

Cei care vor sa ajute familia pot folosi urmatoarele conturi:

– IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22

– IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Trebuie trecuta mentiunea: donatie pentru familia Bastic din Dobarceni/Botosani

Numar telefon al bunicii copiilor: +40727013293

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close