Știrea zilei

Alerta METEO: Cod portocaliu si galben, pana luni seara. Judetele afectate

Duminica intre orele 6.00 – 18.00 este cod galben de vant la munte. Metereologii anunta la altitudini de peste 1.500 de metri rafalele vor atinge 80…90 km/h. In a doua parte a zilei, in nordul Carpatilor Orientali va ninge viscolit.

Incepand de duminica de la ora 18.00 pana luni la ora 18.00, intra in vigoare o alta avertizare cod galben care anunta intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar in Transilvania, Moldova, Maramures si nordul Crisanei viteza vantului va atinge 65…80 km/h si pe arii restranse 85…90 km/h. In celelalte regiuni vor fi intensificari locale si temporare, in special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze in general de 55…70 km/h, scrie mediafax.ro.

Vor fi precipitatii pe arii extinse si in general moderate cantitativ in regiunile nordice si centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precadere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile. Incepand de duminica ora 20:00 pana luni la ora 18:00, ANM a emis cod portocaliu pentru zona montana, anuntand vant puternic, cu rafale de peste 110…130 km/h.

PUBLICITATE

Temporar va ninge viscolit, diminuand semnificativ vizibilitatea, la inceput in Carpatii Orientali, apoi si in restul zonei montane, la altitudini in general de peste 1600 m. Codul portocaliu vizeaza judetele Satu Mare, Maramures, Salaj, Suceava, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Mehedinti, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Hunedoara, Bacau, Vrancea si Buzau.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close