Monden

Este ziua Irinei Loghin. Împlinește o vârstă memorabilă iar fiica ei, îi calcă pe urmă la frumusețe și nu numai

Azi, 19 februarie este ziua faimoasei cântărețe de muzică populară din România, Irina Loghin, recunoscută și ca „Regina muzicii populare românești” sau „Perla”.

S-a născut în 1939, în comuna Gura Vitioarei din județul Prahova, unde și-a petrecut copilăria alături de cei cinci frați și surori. A urmat Liceul de Artă din Văleni, continuând după la Școala Populară de Artă din Ploiești. Și-a făcut debutul în lumea muzicii populare într-o gară, unde a avut prima sa audiție de cântat, iar datorită talentului ei de neegalat, o lună mai târziu participa la un concurs pentru ocuparea unui loc liber din Ansamblul Ciocârlia, spune gandul.ro.

Cariera sa a început în momentul în care marele dirijor de la vremea aceea, George Vancu i-a propus un parteneriat, mai apoi a continuat să lucreze alături de orchestra Brabu Lăutaru și Benone Sinulescu. Prin intermediul lui Sinulescu și-a cunoscut viitorul soț, Ion Cernea,care era campion la lupte greco-romane. Pe lângă o căsnicie fericită, cuplul are și doi copii, Irinuca și Ciprian. Din nefericire pentru artistă, pe durata regimului comunist i s-a interzis să mai cânte, urcând pe scenă din nou după Revoluția din 1989.

PUBLICITATE

Aceasta s-a implicat activ în politică după anii 2000, întrucât a fost membră a Partidului România Mare, iar între 2004-2008 a fost senator, ales în județul Giurgiu.

Azi, când împlinește 81 de ani, se simte foarte fericită și împlinită alături de fiica ei, care este de o frumusețe rară și care îi calcă pe urme și în cariera artistică!

PUBLICITATE

Să-i urăm cu toții un călduros, La mulți ani!

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close