Social

Când alții se uită la Vulpița, această MAMĂ de 77 de ani își cară în spate baiatul paralizat

În urmă cu 59 de ani, Tanti Mărioara din satul Marsani l-a născut pe unicul ei copil, pe nume Ionel. Iubitul Mărioarei a fugit în oraș imediat ce a aflat despre sarcina ei și nu a mai apărut în viața lor.

Toate rudele erau împotriva tinerei, dar ea a decis ferm să devină mamă, deși știa foarte bine câte greutăți o așteaptă.

Dar Mărioara nu avea habar cât de greu urma să-i fie. Toate îngrijorările nu au trecut fără urmă pentru făt și băiatul s-a născut cu dizabilități. Prognoza medicilor era complet dezamăgitoare – cel mai probabil dizabilitatea e pe viață. Dar acest lucru nu a oprit-o pe tânăra mamă și ea a luat copilul acasă, într-o cămară mică, pe care i-au oferit-o părinții.

PUBLICITATE

Pentru a-i oferi posibilitate fiului să fie parte a societății și să se dezvolte, femeia a decis că el are nevoie să învețe și îl ducea la școală în spate.

Anii au trecut și băiatul Ionel a devenit un bărbat adult, dar mama lui iubitoare contiua să-l poarte în spate. Li s-a oferit un scaun cu rotile, dar femeia l-a refuzat, spunând că se descurcă și singură.

PUBLICITATE

În timp ce Tanti Mărioara se ocupă de treburile casnice, fiul ei nu stă degeaba. Cu ajutorul mâinii stângi, care este capabilă să se miște, el reușește să facă meșteșuguri frumoase din lemn, pe care apoi le dăruiește bucuros copiilor și vecinilor.

Mărioara are deja 77 de ani și recunoaște că, odată cu vârsta, îi este din ce în ce mai greu să facă față îndatoririlor ei de zi cu zi, dar și mai greu îi este să se gândească la momentul în care va pleca și Ionel va rămâne în voia soartei,

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close