Știrea zilei

Anuntul ANM! Cum va fi vremea dupa data de 5 februarie. Ce se schimba

Anuntul ANM – Pentru luna februarie temparaturile vor fi in normele climatologice chiar usor mai ridicate, cu minime nocturne cuprinse intre -8 ˚C si 4˚C si maxime diurne intre 0 ˚C si 19˚C.

Totusi, dupa data de 5 februarie, pe teritoriul Romaniei va intra un ciclon. Acesta va genera vant cu rafale de 50-70km/h in zilele de 5 si 6 februarie.

Anuntul ANM! Cum va fi vremea dupa data de 5 februarie. Ce se schimba

Luna va debuta cu vreme deosebit de calda, datorita unei vaste arii depresionare pozitionate la vest de tara noastra care va face ca circulatia generala sa fie dinspre sud-vest(Marea Mediterana), cu temperaturi maxime de pana la 19˚C(local si peste aceasta valoare pana spre 20 ˚C) dar vremea se va schimba transant in data de 5 februarie, cand vor fi ploi moderate cantitativ si chiar precipitatii mixte/local ninsori in noaptea de 5 spre 6.

PUBLICITATE

Acestea vor fi generate generate de pasajul unui ciclon mediteranean bine dezvoltat. Cuplajul acestui ciclon cu un camp de presiune ridicata cu centrul in vestul Europei va genera vant cu rafale de 50-70km/h in zilele de 5 si 6 februarie.

Pana in jurul datei de 9 februarie, vremea va fi in norma climatologica din punct de vedere termic, urmand ca dupa aceasta data sa inceapa o incalzire treptata pana in jurul datei de 19 februarie, atunci cand temperaturile vor cobori din nou, spre normal, si chiar sub norma climatologica in intervalul 23-26. Intre 26-29 vremea va fi in norma climatologica.

In ceea ce priveste precipitatiile, in luna februarie exista posibilitatea unui excedent (excedent care, totusi, nu acopera necesarul de apa din sol) cu doua intervale semnificative de precipitatii, si anume 4-6 februarie si 20-22 februarie, atunci cand sunt posibile precipitatii mixte si/sau ninsori moderate cantitativ.

PUBLICITATE

NOTA: in intervalul 4-6 februarie in zonele montane si in Moldova si Maramures va ninge si se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. In ziua de 5 februarie este posibil viscol in Moldova, conform informatiilor furnizate pe pagina de Facebook ”Prognozarea fenomenelor severe in Romania”.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close