Religie

Toate bolile de stomac, de intestine, de rinichi, de ficat si afectiunile psihice se produc din cauza gandurilor rele si a supararilor launtrice! Digestia sufera cand creierul este nelinistit! 8 sfaturi extrem de bune de la marele Parinte Porfirie

Multe boli se datoreaza gandurilor rele

Parintele Porfirie, mare duhovnic al Greciei contemporane, invata pe ucenicii sai faptul ca multe din bolile lor se datoreaza gandurilor rele.

Toate bolile de stomac, de intestine, de rinichi (piatra la rinichi), de ficat si afectiunile psihice se produc din cauza gandurilor rele si a supararilor launtrice.

PUBLICITATE

Unele organe umane sunt, mai mult decat altele, imbolnavite de gandurile rele. De pilda, egoismul si invidia imbolnavesc mai ales ficatul; pe cand mania, gelozia si frica otravesc mai degraba inima.

Efectul rau al gandurilor rele se poate observa foarte usor din circulatia sangelui. Astfel in urma unui acces de manie se poate observa racirea extremitatilor corpului uman.

Gandurile rele produc numeroase toxine in creier si-n organism, iar gandurile patimase invenineaza toate celulele trupului. O criza de manie poate distruge celulele nervoase, precum un scurtcircuit un bec electric.

PUBLICITATE

Ȋndeosebi digestia sufera cand creierul este nelinistit. Poti sa mananci bine si sa elimeni normal si totusi tesuturile sa sufere de foame, daca otrava supararii sau alta otrava mentala ti-a stricat calitatea si compozitia sucurilor digestive.

Cand sufletul este deprimat de frica, de grija, de gelozie, de manie, sau de ura, sucul gastric este secretat in conditii nepotrivite, este de calitate inferioara, nu mai are compozitia chimica normala si adeseori contine toxine.

Sa nu stati niciodata cu necazurile la masa, caci nimic nu distruge mai repede digestia decat o minte cu ganduri nelinistite si pline de griji si frica.

Grija, nelinistea, deznadejdea sau ideile panicarde, daca ne coplesesc, ne micsoreaza energia si vitalitatea, grabesc ranirea si scurteza viata. Cinci minute de manie sau zavistie pot dauna atat de mult sistemului nervos, incat vindecarea poate dura uneori mult timp, iar cateodata raul este ireparabil.

Ȋmpotriva acestora, Parintele Porfirie dadea urmatoarele sfaturi:

Sa spui mereu adevarul!

Sa faci totul cu calm!

Sa te rogi pentru a deveni mai bun!

Sa fii intotdeauna bun si ascultator!

Sa ai rabdare cu ceilalti!

Sa nu te necajesti!

Sa nu fii prea sensibil!

Sa fii destoinic in munca ta!

Sa fii un exemplu demn de urmat, pe calea lui Hristos! in acest fel te vei izbavi de gandurile rele si de bolile tale.

Sursa: Parintele Daniel de la Rarau, Gandurile bune in viata crestinului ortodox. Viata ca o praznuire duhovniceasca.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close