Știrea zilei

Prognoza meteo februarie 2020. Ce spun meteorologii ca ne asteapta in ultima luna de iarna

Prognoza meteo februarie 2020. Administratia Nationala de Meteorologie a transmis prognoza pentru luna februarie. La ce vreme sa ne asteptam pentru luna februarie?

Prognoza meteo februarie 2020

Daca deja in luna ianuarie s-au inregistrat abateri pozitive de temperaturi, luna februarie va urma aceeasi regula, dupa cum transmit meteorologii.

Deficitul de precipitatii va fi accentuat in continuare in zonele de sud, sud-est si est ale Romaniei, arata estimarile ANM.

PUBLICITATE

„In a treia luna de iarna vom inregistra cu siguranta un plus, pentru ca si in urmatoarele zile, pana la finele lunii ianuarie, in buna parte din tara, vom avea valori ridicate coroborat cu perioada din calendar, a declarat Elena Mateescu, director general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Prima decada a lunii februarie va avea parte de valori termice mai mari comparativ cu normalul acestei perioade. Acestea vor fi mai mari de 4,5 – 5 grade Celsius, mai ales in sudul si estul Romaniei.

Chiar si debutul lunii februarie va pastra aceeasi tendinta, conform estimarilor meteorologice valabile pentru urmatoarele patru saptamani, actualizate astazi (marti, n.r.). Astfel, observam pentru saptamana 27 ianuarie – 3 februarie abateri termice pozitive semnificative in toata tara, cu cele mai mari valori in special in regiunile din sudul si sud-estul tarii. Pe de alta parte, vestile sunt bune pentru zonele din partea de vest, centru si nord-est a tarii, acolo unde ne asteptam ca, in urmatoarea perioada, sa avem precipitatii insemnate cantitativ, exceptand din pacate partea de sud, sud-est si est, unde tendinta cantitatilor de precipitatii ramane spre deficit”, a mai explicat specialistul ANM.

PUBLICITATE

In saptamana 10-17 februarie 2020, valorile maxime se vor situa intre 3 si 8 grade Celsius, in timp ce minimele vor fi de 0 si – 4 grade, precizeaza kanald.ro.

O usoara tendinta spre excedent se mai mentine in zonele intra-carpatice. Incepand din a doua decada a lunii februarie, datele indica la acest moment abateri pozitive si cu tendinta spre deficit in buna parte din tara, mai ales in jumatatea de sud si est a Romaniei.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close