Știrea zilei

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău, demisie în bloc. Care este motivul

Toate cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Judeţean Bacău și-au prezentat demisia în bloc miercuri, 29 ianuarie 2020.

Medicii susțin că nu sunt mulțumiți de amenda primită de la Direcția de Sănătate Publică din cauza modalității în care au gestionat situaţia unui pacient suspect de infecţie cu coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică a fost informată despre acest caz din presa online. Medicii care s-au ocupat și l-au avut în grijă sunt acuzaţi de faptul că nu au înaintat un raport şefului de secţie sau epidemiologului din unitatea medicală.

PUBLICITATE

Doctorul curant a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, iar sancţiuni au primit şi alţi membri ai seviciului de primiri urgenţe. În semn de manifestație față de măsurile luate de instituția DSP, dar totodată și din solidaritate cu medicul amendat, întreg personalul anunțând că demisionează.

Un tânăr în vârstă de 24 ani, din județul Bacău, care studiază în China, a fost transportat luni la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi le-a precizat medicilor că prezintă mai multe simptome asociate infectării cu virusul misterios chinez. Tânărul a fost transferat de urgență la Capitală pentru a i se efectua teste.

Ministerul Sănătăţii a transmis marți că pacientul transferat de la Bacău la Institutul „Matei Balş” nu este infectat cu coronavirus.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close