Religie

Învățăturile sfântului Serafim de Sarov

Considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai vremurilor, sfântul Serafim de Sarov a lăsat întru eternitate o pravilă de rugăciune, care trebuie cinstită.

În fiecare dimineață, spuneți Tatăl nostru și Crezul

„Sculându-se din somn, orice creştin să se îngrădească de îndată cu semnul Sfintei Cruci şi stând în genunchi în faţa icoanelor, să zică această mântuitoare rugăciune, pe care însuşi Domnul Dumnezeu şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos a dat-o Sfinţilor Săi ucenici:

PUBLICITATE

Tatăl nostru…, de trei ori până la sfârşit şi în cinstea Maicii Domnului să zică „Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te! Ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu Tine, Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău, căci ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre”(tot de trei ori).

Apoi Simbolul Credinţei – „Cred întru Unul Dumnezeu…„ (o dată), a spus sfântul Serafim de Sarov. Abia după ce va face aceste rugăciuni, creștinul se poate duce liniștit la serviciu.

De asemenea, după prânz, spune sfântul Serafim, credinciosul va trebui să spună până când va merge la culcare: „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”.

PUBLICITATE

Nu în ultimul rând, când vine seara, înainte de culcare, se mai repetă odată aceeaşi rânduială de dimineaţă, apoi vă însemnați cu semnul Sfintei Cruci.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close