CuriozitățiDescoperă

Acestea sunt sărbătorile de care trebuie să țină cont un creștin

Sunt multe persoane pentru care, din păcate, doar Crăciunul și Paștele sunt sărbători importante. Nu este deloc așa, pentru că există nenumărate sărbători în cinstea Maicii Domnului, a îngerilor și a Sfinților.

Iată care sunt sărbătorile de care trebuie să țină cont un creștin.

Cele 12 sărbători numite Împărătești

PUBLICITATE

Potrivit sfinților părinți, pentru orice creștin, noțiunea de sărbătoare nu trebuie să doar o zi de odihnă, ci una care trebuie petrecută în rugăciune, prin participarea la Sfânta Liturghie. Iată care sunt cele 12 sărbători, numite Împărătești:

Mai întâi sunt cele douăspezece sărbători, numite Împărătești: Nașterea Maicii Domnului, Înălțarea Sfintei Cruci, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Nașterea Domnului; Botezul Domnului, Întâmpinarea Domnului, Bunavestire, Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile), Înălțarea Domnului; Sfânta Treime (Duminica Mare), Schimbarea la Față a Mântuitorului; Adormirea Maicii Domnului.

De asemenea, tot Sărbători Mari sunt cele în care se includ Acoperământul Maicii Domnului, Tăierea împrejur a Domnului și Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, Apostolii Petru și Pavel, Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul. Nu uitați că o sărbătoare nu poate fi trăită la adevărata sa intensitate fără rugăciune și milostenie.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close