Monden

Carmen Tănase împlinește azi 59 de ani. Declarație chiar de ziua ei: „Plec și nu mă mai uit în urmă”

Carmen Tănase împlinește azi 59 de ani. Carmen Tanase s-a nascut pe 18 ianuarie 1961, la Ploiesti. Dupa ce a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Ploiesti, intre 1984 Carmen Tanase a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, sectia Actorie, la clasa Olgai Tudorache, de care a ramas foarte atasata, si a asistentei Adriana Popovici.

Carmen Tănase împlinește azi 59 de ani. Declarație chiar de ziua ei: „Plec și nu mă mai uit în urmă”

A fost colega de promotie cu Oana Pellea, Radu Duda (devenit intre timp Alteta, principe de Hohenzollern-Veringen), Carmen Ciorcila, Carmen Trocan, Bogdan Gheorghiu, Marina Procopie, Mihai Verbitchi, Adrian Paduraru, Dan Badarau etc.

Ca studenta, Carmen Tanase a jucat, printre altele, in „Demonii”, dramatizare dupa romanul omonim de F.M. Dostoievski, „Joia dulce”, dupa John Steinbeck, si „Suflete tari” de Camil Petrescu (spectacol de absolvire). A debutat pe o scena profesionista alaturi de Olga Tudorache si de Radu Duda, colegul ei de la Actorie, in rolul Foca din piesa „Fluturi”, fluturi de Aldo Nicolaj, regizata de Cristian Hadjiculea la Teatrul Foarte Mic din Bucuresti (data premierei: 26 octombrie 1982), spectacol preluat ulterior de Teatrul National din Iasi.

PUBLICITATE

Intre 1984 si 1990, actrita a jucat pe scena Teatrului National “Vasile Alecsandri” din Iasi, iar din 1990 este actrita la Teatrul Odeon, din Bucuresti.

A intrat si in lumea telenovelelor, unde a jucat in “Lacrimi de iubire”, “Iubire ca in filme” insa rolul care a consacrat-o in televiziune este cel al Flacarei Potcovaru din “Inima de tigan”.

In plan personal, ea a fost casatorita cu criticul de teatru Victor Parhon, care s-a stins din viata in anul 2000, dupa o boala grea. Din acest mariaj a rezultat un fiu, Tudor (nascut in 1989), absolvent de regia de film.

PUBLICITATE

De asemenea, Carmen este o mare iubitoare de animale. A avut o catelusa pe nume Pacina, la care a tinut in mod deosebit. In acest moment are trei caini (Brana – primita de la Oana Pellea, Bobita, Ruti), trei pisici (Suspiria Thaisa Calvitia Nosferatu – o pisica egipteana, fara par, Boxi si Acasha), o iguana si o broasca testoasa…

Iata si vestea tristă pentru teatrul românesc. Carmen Tănase a anunțat, chiar de ziua ei, că are de gând să plece definitiv din România.

“Îmi place să călătoresc, nu-mi place să îmi fac bagajele. Dacă mi-ar putea face cineva bagajele, aş pleca oricând. Urmează intrebarea vei pleca de tot? Plec de tot. Probabil în America. Acum în nişte ani, în maximum 5 ani, plec și nu mă mai uit în urmă”, a declarat Carmen Tănase.

“Iau şi animalele cu mine. Costă foarte mult, dar le iau cu mine”, a adăugat actriţa.

Carmen Tănase a declarat faptul că şi-ar dori să plece în California şi să se stabilească acolo.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close