Știrea zilei

1000 de lei, „taxa de Rai”.Este suma cerută de un preot pentru o familie nevoiașă

Vasile Arghișan, din Zimbor, județul Sălaj, s-a plâns că preotul din localitate nu a vrut să-i îngroape soția dacă nu plătește o taxă de 1.000 de lei bisericii.

Potrivit ziarului local Graiul Sălajului, bărbatul a rămas să crească singur doi copii mici, de 11 și 13 ani, cu un venit de 700 de lei, pe care îl câștigă lucrând ca cioban. Era singurul din familie care lucra, iar soția sa, care a încetat de viața la 42 de ani, a fost răpusă la pat de o boală incurabilă.

Episcopia Sălajului a anunțat că a început o anchetă disciplinară în ceea ce îlprivește pe preotul din Zimbor

„În urma acestei anchete, dacă va fi găsit vinovat, preotului paroh Rusalim Durnea, în calitate de președinte al Consiliului Parohial, i se va aplica o măsură disciplinară, conformă cu Statutul și Regulamentele Bisericii Ortodoxe Române.

PUBLICITATE

Facem precizarea că oficierea serviciilor religioase în Biserica nu este condiționată de obligativități pecuniare din partea solicitantului creștin.

Totuși, benevol, prin hotărârea Consiliului Parohial și aprobarea Adunării Parohiale, având în considerare realitățile sociale particulare ale fiecărei comunități parohiale, pot fi încasate în cuantumul fixat, sume pentru serviciile religioase stabilite de unitatea de cult prin organismele abilitate, sume ce sunt folosite în întreținerea lăcașurilor de cult, plata utilităților, activități culturale și filantropice, precum și pentru completarea salariilor personalului deservent.

Regretând cele întâmplate, pentru a veni în sprijinul familiei Aghireșan, Episcopia Sălajului a dispus restituirea taxei de cult încasată de Parohia Zimbor și a inițiat prin Sectorul Social o acțiune de ajutorare a acestei familii în săptămâna următoare”, au transmis reprezentanții Episcopiei Sălajului.

PUBLICITATE

Jurnaliștii de la Graiul Sălajului mai spun că,în ultima perioadă, primăria din Zimbor și mai mulți săteni au ajutat familia Arghișan cu materiale de construcții, bani, alimente și lemne de foc.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close