Fără categorieReligie

Părintele care a solicitat o sumă de bani pentru înmormântare, își poate pierde ACUM parohia

Sumele pe care le solicită Bisericile, este bine de știut că, nu sunt sume obligatorii, chiar dacă în unele biserici exista chiar afișe, ele sunt doar pentru cei cu posibilități și dispuși să ofere pentru binele Bisericii.

Așa cum am spus mai sus, acele sume sunt pentru un mic ajutor financiar pe care noi, enoriașii de bună credință, oferim Bisericii și pentru aceasta primim chitanță. În nici un caz Părintele unei Biserici nu are voie să solicite sume pentru înmormântări, iar dacă face asta, va risca să-și piardă parohia. Acest lucru este înscris în HOTĂRÂREA Sfântului Sinod 13842/22.12.2014.

În această hotărâre este prevăzut clar faptul că acel preot care pretinde bani pentru înmormântare își va pierde PAROHIA, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al PATRIARHIEI Române, Vasile Bănescu.

PUBLICITATE

“Sunt sancţiuni care merg de la simpla mustrare, apoi verificări periodice, se ajunge la mutarea disciplinară din parohie a preotului respectiv sau, în cazurile extreme, care presupun multe greşeli acumulate în timp – caterisirea” – a declarat  purtătorul de cuvânt într-un interviu recent.

Știm cu toții că în orice biserică, există cutiile MILEI, unde fiecare enoriași, poate dona după posibilități. Indiferent de sumele care sunt afișate, nici un om al bisericii nu are voie să silească pe cineva să doneze suma exactă înscrisă, acei bani fiind oferiți de bună voie, iar dacă vi s-a întâmplat asta, să știți că puteți face oricând o sesizare către conducerea BOR.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close